Configuratie reserveringsbriefje Configuratie reserveringsbriefje

Configuratie reserveringsbriefje

Marel Maathuis Marel Maathuis

Om gebruik te kunnen maken van reserveringsbriefjes voor flexkrachten moeten er verschillende dingen worden ingesteld in e-UUR. Hieronder volgt een stappenplan om alles in te stellen.

Stap 1: termijn instellen

Een termijn moet worden ingegeven waarop reserveringsbriefjes in het verleden en/of in de toekomst mogen worden aangemaakt. Hiermee regel je de periode waarin het is toegestaan om reserveringen in te dienen.

Ga hiervoor naar Start > Urenbriefjes > Instellingen. Bij 3 Reserveringsbriefjes onder Proces kun je onder Termijn (in dagen) waarin reserveringsbriefjes in het verleden aangemaakt mogen worden en onder Termijn (in dagen) waarin reserveringsbriefjes in de toekomst aangemaakt mogen worden een aantal dagen instellen.

Daarnaast kun je hier ook de termijn instellen wanneer openstaande reserveringsbriefjes automatisch worden verwijderd. Vul dan het aantal dagen in onder Termijn (in dagen) waarna openstaande reserveringsbriefjes automatisch verwijderd worden.

Stap 2: proces instellen

Er moet een proces voor reserveringsbriefjes worden ingesteld. Ga hiervoor naar Start > Urenbriefjes > Instellingen en selecteer bij 3 Reserveringsbriefjes onder Proces bij Reserveringsbriefjes proces een proces.

Je hebt de keuze uit de volgende processen:

• Flexkracht vult in en accordeert
  • Flexkracht vult in, inlener accordeert
  • Flexkracht vult in, bemiddelaar accordeert
  • Geen reserveringen

Het geselecteerde proces geldt voor alle flexkrachten maar kan nog per flexkracht individueel aangepast worden. Je gaat dan naar Start > Flexkrachten en selecteer een flexkracht. Klik op Bewerken.

Onder Instellingen - Urenregistratie kun je het gewenste proces kiezen. Dit proces overschrijft altijd het standaard ingestelde reserveringsproces.

Selecteer eventueel een proces en klik op Opslaan.

Stap 3: looncomponenten koppelen aan de reservering

Er moet een looncomponent gekoppeld worden aan het saldo van de reservering. Je gaat hiervoor naar Start > Applicatiebeheer > Reserveringen

Wil je meer informatie over de configuratie van reserveringssaldo’s? Zie het artikel Configuratie reservering saldo’s voor meer informatie hierover.

Stap 4: looncomponenten in de reserveringsbriefjes

Het looncomponent moet ook geldig zijn in reserveringsbriefjes. Ga naar Start > Applicatiebeheer > Looncomponenten om dit in te stellen.

Door voor Ja te kiezen bij de optie Component voor reserveringsbriefjes kan het geselecteerde looncomponent gebruikt worden in reserveringsbriefjes.

In het artikel Configuratie (loon-)componenten kun je meer informatie vinden over de instelmogelijkheden van looncomponenten in relatie tot reserveringen.

Stap 5: looncomponenten in de plaatsing

De flexkracht moet een plaatsing hebben waar de looncomponent die gerelateerd zijn aan de reserveringssaldo’s beschikbaar zijn. De looptijd van deze plaatsing moet overlap hebben met de ingestelde termijn in het verleden en/of toekomst die is ingesteld onder stap 1.

Ga naar Start > Plaatsingen en selecteer de plaatsing waarvoor je een looncomponent voor de reserveringen wilt toevoegen. Klik op Bewerken en op Regel toevoegen om het looncomponent toe te voegen.

Klik op Opslaan.

Stap 6: saldo toevoegen aan de flexkracht

Om reserveringen te kunnen gebruiken, moet een flexkracht saldo hebben. Dit kun je handmatig toevoegen bij de flexkracht. In het artikel Handmatig een reservering (begin-)saldo aan flexkracht toevoegen kun je lezen hoe je dit kunt doen.

Stap 7: tegel reserveringen activeren

De tegel om een reserveringsbriefje aan te maken, moet geactiveerd zijn voor het dashboard van de flexkracht. Je gaat naar Start > Dashboard > Tegels op dashboard om dit in te stellen. Lees voor meer informatie het artikel Activatie tegel Reservering op dashboard flexkracht.

Stap 8: standaard tekst voor reserveringen

Boven het reserveringenbriefje kun je een standaard tekst zetten. Deze tekst kun je invullen bij de instellingen. Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen en vul bij 3 Reserveringsbriefjes onder Weergave bij Standaard tekst voor reserveringen jouw tekst in.

Klik op Opslaan.