Componentregel bewerking Componentregel bewerking

Componentregel bewerking

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met een bewerking kun je een tijdsinterval afronden dan wel een begin- of eindtijd vastzetten.

Ga naar het CAO profiel via Start > Xplican > Interpretatieprofielen. Klik een CAO profiel aan of maak een nieuwe aan. Bij Verwerking kun je nu kiezen voor verschillende blokken om het CAO profiel op te bouwen. Klik op Componentenregel om het component Bewerking toe te voegen, selecteer een conditie en klik op Opslaan

Hieronder worden de verschillende opties toegelicht.

Begintijd en eindtijd vastzetten

Bij zowel begin- als eindtijd vastzetten moet je een tijd invullen. Eventueel kun je een vinkje zetten bij Indien van toepassing, aanvullen met pauze. als je wilt dat de pauze wordt meegenomen.

Je krijgt nu het volgende blok.

Tijdsintervallen afronden

Binnen een Xplican profiel kan ervoor gekozen worden om tijdsintervallen af te ronden op minuten. Dit gaat middels de componentregel bewerking. Kies je voor Tijdsintervallen afronden, dan kun je vervolgens kiezen op hoeveel minuten er moet worden afgerond bij Afronding in minuten. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Daarnaast kun je nog kiezen voor Afronding van tijden. Zet hier een vinkje als je de daadwerkelijk ingevoerde tijden wilt afronden in plaats van het aantal uren.

Het blok ziet er nu als volgt uit.