Configuratie reservering saldo’s Configuratie reservering saldo’s

Configuratie reservering saldo’s

Marel Maathuis Marel Maathuis

Om vast te leggen welke saldo’s er zijn en welke looncomponenten in e-UUR gerelateerd zijn aan reserveringen moet dit ingericht worden.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Reserveringen en klik op de knop Nieuw.

Hieronder worden de opties uitgelegd.

Extern ID

Werk je met een backoffice systeem? Vul hier het ID in om het saldo vanuit het backoffice systeem op te halen.

Naam

Geef de reservering een naam; deze tekst zal ook verschijnen op de tegel. Bijvoorbeeld vakantiegeld of verlofuren.

Eenheid

Geef aan of het in uur of bedrag wordt weergegeven.

Zichtbaar voor inlener

Staat er een vinkje, dan kan de inlener het ingegeven saldo van de flexkracht zien in zijn Reserveringsaldo overzicht. Hierbij moet de tegel Reserverings-rapportage op het dashboard van de inlener wel aan staan. Meer informatie over tegels vind je in het artikel Dashboard beheer.

Zichtbaar voor bemiddelaar

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de inlener. Dat de bemiddelaar het reserveringsaldo wel of niet kan inzien.

Component

Selecteer het looncomponent welke gerelateerd is aan deze reservering. Meer informatie over de looncomponenten vind je in het artikel Configuratie (loon-)componenten.

Het is mogelijk om meerdere looncomponenten in te stellen die kunnen inwerken op het geselecteerde reserveringssaldo. Een mogelijke toepassing hiervoor is dat per plaatsing verschillende looncomponenten ingericht kunnen worden die op hetzelfde reserveringssaldo in dienen te werken. Klik dan op Regel toevoegen.

Mutatierichting

Als de flexkracht uren boekt op dit looncomponent kan het direct inwerken op het actuele saldo. Hier geef je aan hoe: opnemen of opbouwen.

Mutatiepercentage

Het inwerken kan op basis van percentages van de invoer, 100% is volledig.

Vul de verschillende opties in en klik op Opslaan.

Wil je de reservering wijzigen? Klik in het overzicht Start > Applicatiebeheer > Reserveringen de betreffende reservering aan en klik op de knop Bewerken of Verwijderen.

Algemene applicatie instelling 'Negatieve reservering saldi toestaan'

Aanvullend kan nog algemeen ingesteld worden of in e-UUR negatieve reservering saldi toegestaan wordt.

Je gaat naar Start > Urenbriefjes > Instellingen bij 3 Reserveringsbriefjes en zet een vinkje bij Negatieve reservering saldi toestaan.

Klik op Opslaan.

Je kunt dit ook bij het saldo van de flexkracht wijzigen. In het artikel Handmatig een reservering (begin-)saldo aan flexkracht toevoegen kun je meer lezen over het toestaan van negatieve reserveringssaldi.