Flexkracht koppelen Easyflex Flexkracht koppelen Easyflex

Flexkracht koppelen Easyflex

Marel Maathuis Marel Maathuis

Verplichte gegevens

De velden roepnaam, achternaam en e-mailadres zijn in Easyflex verplicht om een flexwerker te koppelen met e-UUR.

Een nieuwe flexkracht koppelen

Nieuwe flexkrachten kunnen op twee manieren gekoppeld worden met e-UUR: vanuit een relatie of vanuit een flexwerker.

Vanuit een relatie

Bij het koppelen van plaatsingen van een relatie, worden ook meteen de bijbehorende flexwerkers gekoppeld met flexkrachten in e-UUR. Het voordeel van deze methode is dat het gemakkelijker werkt. Het nadeel is dat er minder gegevens van de flexwerker gekoppeld worden en dat een flexwerker alleen gekoppeld wordt als deze een plaatsing heeft.

Om vanuit een relatie te koppelen, is het noodzakelijk dat eerst de relatie wordt gekoppeld met e-UUR en dat de flexwerker in Easyflex een plaatsing heeft bij deze relatie. In het artikel Inlener koppelen Easyflex kun je meer lezen over het koppelen van de inlener. Om de flexwerker vervolgens te koppelen, dient de inlener opnieuw gesynchroniseerd te worden. In het artikel Inlener synchroniseren Easyflex kun je lezen hoe je de inlener kunt synchroniseren.

Vanuit een flexwerker

Een flexwerker kan ook afzonderlijk gekoppeld worden met een flexkracht in e-UUR. Dit heeft als voordeel dat er meer gegevens van de flexwerker gekoppeld wordt, zoals het BSN en loonstroken. Het nadeel is dat de koppeling expliciet gelegd moet worden en dus tijdsintensiever is.

Om een nieuwe flexkracht te koppelen, dient de bijbehorende flexwerker in Easyflex allereerst geactiveerd te worden voor webservice gebruik -zoals dit ook voor relaties gebeurt. De gegevens moeten ditmaal bij de flexwerker in Easyflex opgezocht worden in plaats van bij de relatie.

Nadat de flexwerker is geactiveerd in Easyflex, kan deze (nieuwe flexkracht) gekoppeld worden met e-UUR. Ga hiervoor naar het overzicht van flexkrachten via Start > Flexkrachten en maak handmatig een nieuwe flexkracht aan. Nadat de flexkracht is aangemaakt, kun je de inloggegevens van Easyflex invoeren. Ga hiervoor naar het overzicht van de flexkrachten via Start > Flexkrachten selecteer de flexkracht en kies daar voor de actie Easyflex inloggegevens

Vul de Gebruikersnaam en het Wachtwoord uit Easyflex in.

Klik daarna op Opslaan. Je kunt nu via Overig > Synchroniseer met Easyflex de gegevens synchroniseren.

Flexkracht synchroniseren Easyflex

Ook het synchroniseren van een flexkracht kan vanuit een relatie of vanuit een flexwerker. Een synchronisatie wordt ook eenmaal per week automatisch uitgevoerd voor alle flexkrachten, om Easyflex en e-UUR gesynchroniseerd te houden.

Vanuit een relatie

Evenals een nieuwe flexkracht, kan een bestaande flexkracht gesynchroniseerd worden vanuit de inlener. In het artikel Inlener synchroniseren Easyflex kun je lezen hoe je een inlener synchroniseert met Easyflex.

Vanuit een flexwerker

Vanuit de detailpagina van een flexkracht in e-UUR kunnen de gegevens van de flexkracht en zijn gekoppelde loonstroken opnieuw gesynchroniseerd worden met Easyflex. Ga naar Start > Flexkrachten selecteer de flexkracht en kies voor Overig > Synchroniseer met Easyflex.

Mocht je een bestaande flexkracht in e-UUR willen koppelen met Easyflex, of de inloggegevens van de flexwerker zijn gewijzigd in Easyflex, dan kunnen de inloggegevens direct in e-UUR worden ingevoerd. Ga hiervoor wederom in e-UUR naar de detailpagina van de flexkracht via Start > Flexkrachten en selecteer de flexkracht en kies daar voor Overig > Easyflex inloggegevens.

Deze werkwijze kun je bijvoorbeeld volgen wanneer de flexkracht al gesynchroniseerd is met e-UUR vanwege een plaatsing, maar je ook aanvullend het BSN en de loonstroken wilt koppelen met Easyflex.

Vanuit het overzicht van flexkrachten kunnen alle flexkrachten in één keer gesychroniseerd worden door te gaan naar Start > Flexkrachten en Overig > Synchroniseer alle flexkrachten: Easyflex.