Inlener koppelen Easyflex Inlener koppelen Easyflex

Inlener koppelen Easyflex

Marel Maathuis Marel Maathuis

Verplichte gegevens

Om een relatie uit Easyflex te kunnen koppelen met e-UUR, dient de relatie in elk geval een bedrijfsnaam te hebben en een gevuld e-mailadres.

Een nieuwe inlener koppelen

Om een nieuwe inlener te koppelen, dient de bijbehorende relatie in Easyflex allereerst geactiveerd te worden voor webservice gebruik. Klik in Easyflex op “Webservices” in het menu dat bij de relatie wordt weergegeven. Hier worden de betreffende instellingen beschikbaar. Klik hier op “Service inschakelen” als dat nog niet is gedaan voor de betreffende relatie. Bij het inschakelen worden de verificatiegegevens gevraagd en wordt er ook gevraagd om een e-mailadres. Let op, er worden gegevens verstuurd naar dit e-mailadres. De gegevens onder ‘Toegangsidentificatie’ zijn de daadwerkelijke inloggegevens die ingesteld moeten worden in e-UUR, dus noteer deze alvast. Verdere vragen omtrent deze instellingen kunnen gesteld worden aan de contactpersoon van Easyflex.

Nadat de inlener is geactiveerd in Easyflex, kan deze (nieuwe inlener) gekoppeld worden met e-UUR. Ga hiervoor naar het overzicht van inleners via Start > Inleners en kies daar voor de actie Nieuw: Easyflex inloggegevens

Na het opgeven van de inloggegevens, die je zojuist uit Easyflex hebt genoteerd, worden automatisch de overige gegevens opgehaald uit Easyflex. Dit zijn dan de gegevens van de inlener zelf, maar ook de gekoppelde plaatsingen en bijbehorende flexkrachten.

Een inlener synchroniseren

Vanuit de detailpagina van een inlener in e-UUR kunnen de gegevens van de inlener en zijn gekoppelde plaatsingen en flexkrachten opnieuw gesynchroniseerd worden met Easyflex. Ga naar Start > Inleners selecteer een inlener en klik op Overig > Synchroniseer met Easyflex.

Daarnaast is het mogelijk om alle inleners tegelijk te synchroniseren. Ga naar Start > Inleners en klik op Overig > Synchroniseer alle inleners: Easyflex.

Deze synchronisatie wordt ook eenmaal per week automatisch uitgevoerd voor alle inleners, om Easyflex en e-UUR gesynchroniseerd te houden.

Mocht je een bestaande inlener in e-UUR willen koppelen met Easyflex, of de inloggegevens van de relatie zijn gewijzigd in Easyflex, dan kunnen de inloggegevens direct in e-UUR worden ingevoerd. Ga hiervoor wederom in e-UUR naar de detailpagina van de inlener via Start > Inleners selecteer een inlener en klik op Overig > Easyflex inloggegevens.

Aanvullende inlener instellingen

Bij de Easyflex instellingen van de inlener in e-UUR, kun je ook twee aanvullende opties gebruiken:

• Easyflex meldplaatsen als e-UUR afdelingen: Deze instelling bepaalt of je meldplaatsen in Easyflex als afdelingen wilt gebruiken in e-UUR. Kies je hier voor ‘Nee’, dan zal de inlener maar één afdeling krijgen en zullen alle plaatsingen door de koppeling aan deze afdeling gekoppeld worden. Kies je voor ‘Ja’, dan zullen de meldplaatsen als afdelingen worden aangemaakt en zullen de plaatsingen aan de afdeling worden gekoppeld die overeenkomt met de meldplaats die in Easyflex is ingesteld voor deze plaatsing.

In Easyflex gaat het hier over de 'Meld-/werkadres' in de plaatsing onder 'Periode en locatie'.

• Easyflex kostenplaatsen als e-UUR projecten: Deze instelling bepaalt of je de kostenplaatsen in Easyflex als projecten wilt gebruiken in e-UUR. Kies je hier voor ‘Nee’ dan zullen de kostenplaatsen niet gekoppeld worden en zullen er geen projecten beschikbaar zijn voor de inlener. Kies je hier voor ‘Ja’, dan zullen de kostenplaatsen van de relatie in Easyflex als projecten van de inlener in e-UUR terechtkomen. De inlener zal in e-UUR ook ingesteld worden om met projecten te werken, waardoor deze projecten ook gekozen kunnen worden in de urenbriefjes van deze inlener.

De optie Alle reserveringen opnemen zorgt ervoor dat automatisch opgebouwde reserveringen direct door Easyflex uitbetaald worden bij het synchroniseren van een urenbriefje.