Rollen (bemiddelaar) Rollen (bemiddelaar)

Rollen (bemiddelaar)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een bemiddelaargebruiker kan verschillende rollen hebben. Voor iedere gebruiker moet minimaal één rol geselecteerd worden, maar je kunt bemiddelaargebruikers ook meerdere rollen toekennen. Hieronder worden de verschillende rollen met de bevoegdheden toegelicht.

Accordeerder urenregistratie (bemiddelaar)

Met deze rechten krijgt de bemiddelaar de mogelijkheid om urenbriefjes te accorderen of aan te maken. Dit is afhankelijk van het urenbriefjesproces.

Applicatiebeheerder (bemiddelaar)

Met deze rechten krijgt de bemiddelaar de mogelijkheid om extra gebruikers aan te maken. Denk bijvoorbeeld aan een manager die deze rechten krijgt om zijn collega’s aan te maken als accordeerder.

Beheerder digitale inschrijvingen (bemiddelaar)

Met deze rechten kan de bemiddelaar digitale inschrijvingen (onboardingen) aanmaken en mutaties op inschrijvingen doen die vervolgens benodigd zijn.

Digitale ondertekening gemachtigde (bemiddelaar)

Met deze rechten kan de bemiddelaar documenten ondertekenen. Hierbij is het wel nodig dat er een mobiel nummer is ingevuld.

Dossier gemachtigde

Met deze rechten kan de bemiddelaar eigen documenten in het dossier inzien. Documenten die bij het dossieritemtype als vertrouwelijk zijn aangemerkt, kun je niet zien met deze rol.

Extern dossier gemachtigde

Met deze rechten kan de bemiddelaar ook de dossiers van de flexkrachten inzien. De bemiddelaar kan zo inzicht krijgen in bijvoorbeeld de loonstroken en het arbeidscontract van de flexkrachten. Per dossieritemtype kun je dit zelf bepalen.

Helpdesk

Deze rol is alleen beschikbaar als de leverancier heeft ingesteld bij de bemiddelaar dat hij de helpdesk mag gebruiken. Met deze rechten kan de bemiddelaar inleners en flexkrachten overnemen. Het is voor de bemiddelaar dus mogelijk om een gebruiker te selecteren (ongeacht de rol) en in te loggen als deze persoon.

HR medewerker (bemiddelaar)

Deze rol is nodig voor het gebruiken van de module werving en selectie.

Medewerker e-UUR urenregistratie (bemiddelaar)

Met deze rechten kan de bemiddelaar alleen urenbriefjes bekijken. Het is voor deze gebruiker dus niet mogelijk om urenbriefjes te accorderen of aan te maken. Deze rol is een meekijk-functionaliteit voor administratieve doeleinden.

Medewerker facturatie (bemiddelaar)

Deze rol is nodig voor het gebruiken van de module margefacturatie.

Vertrouwelijk intern Dossier gemachtigde

Met deze rol kun kun je gebruikers toegang geven tot documenten die bij het dossieritemtype als vertrouwelijk zijn aangemerkt.

Instellen rollen

Ga naar Start > Bemiddelaars en klik de bemiddelaar aan bij wie je de rollen van de bemiddelaargebruiker wilt instellen. Klik onderaan op het tabblad Bemiddelaargebruikers

Klik de bemiddelaargebruiker aan en klik daarna op de knop Bewerken. Zet vinkjes voor de juiste rollen en klik op Opslaan.

De rollen van de standaard processen in Mid-Office zijn apart vermeld ten opzichte van de rollen van de bedrijfsprocessen. Bij iedere gebruiker in Mid-Office is er een scheiding hiertussen en kun je ook per rol zien bij welk bedrijfsproces deze hoort.