Hoe voeg ik bijlagen toe aan e-mails? Hoe voeg ik bijlagen toe aan e-mails?

Hoe voeg ik bijlagen toe aan e-mails?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Aan elke e-mail is een vast document als bijlage te koppelen. Wil je bijvoorbeeld dat gebruikers bij de eerste e-mail met inloggegevens een gebruikershandleiding krijgen, dan kun je dit inrichten bij de berichtsjablonen.

Stap 1: Ga naar Start -> Applicatiebeheer -> Berichten.

Hier zie je een overzicht van alle berichten die automatisch verstuurd worden naar aanleiding van een actie. Bijvoorbeeld een welkomstbericht, of een bericht wanneer een actie vereist is in e-UUR. Zoek het bericht op waar je een bijlage aan wilt toevoegen.

Stap 2: Ga naar Start -> Applicatiebeheer -> Berichtsjablonen en klik op het bericht om een bestaand bericht te bewerken of klik op de knop Nieuw om een nieuw bericht in te stellen.

Stap3: Selecteer onder Bericht het juiste bericht aan de hand van de Berichtcode of Naam uit het berichtenoverzicht onder stap 1.

Onder Bijlagen kun je met de knop Upload het document selecteren dat je graag aan het bericht toe wilt voegen. Selecteerhet bestand en klik op Open. Klik op de knop Upload om de bijlage in e-UUR toe te voegen.

Stap 4: Klik op Opslaan

Verwijderen bijlage

Het geselecteerde bericht heeft nu een bijlage als deze door e-UUR wordt verzonden. Het bericht staat in het overzicht onder Start -> Applicatiebeheer -> Berichtsjablonen.

Wil je de bijlage verwijderen? Klik dan het bericht aan, klik op de knop Bewerken en klik op het kruisje bij de bijlage. De bijlage wordt dan verwijderd. Klik daarna op Opslaan. De bijlage wordt nu niet meer met de e-mail meegestuurd.