Hoe stel ik veelgestelde vragen in en informatie onder de F.A.Q. button? Hoe stel ik veelgestelde vragen in en informatie onder de F.A.Q. button?

Hoe stel ik veelgestelde vragen in en informatie onder de F.A.Q. button?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Voor zowel flexkrachten als inleners is er op het dashboard een Help tegel beschikbaar. Is de tegel niet zichtbaar? Kijk dan eens onder Start -> Dashboard -> Tegels op Dashboard of er vinkjes staan bij de Help tegel. In het artikel Dashboard beheer kun je meer lezen over tegels op het dashboard.

Nadat je op de tegel klikt, heb je de mogelijkheid om helpbestanden te downloaden (knop Download help), om een vraag te stellen aan de leverancier (knop Stel een vraag) of om naar veelgestelde vragen (knop F.A.Q.) te gaan.

Meer informatie over de eerste twee knoppen vind je in de artikelen Helpbestanden in e-UUR en Berichtencentrum - stel een vraag knop. In dit artikel wordt meer uitleg gegeven over het instellen van de knop F.A.Q.

Vragen instellen

Ga naar Start -> Applicatiebeheer -> F.A.Q. en klik op Nieuw om een nieuwe vraag aan te maken. Selecteer onder Perspectief of de vraag zichtbaar moet zijn bij de flexkracht of bij de inlener.

Daarna kun je een vraag en antwoord invullen en eventueel een bijlage toevoegen. Bij prioriteit kun je aangeven of deze vraag boven in het overzicht met vragen moet staan. Standaard staat deze op 0 ingesteld, zodat een nieuwe vraag altijd onderaan het overzicht komt te staan. Hoe hoger de prioriteit, hoe hoger de vraag in het overzicht staat.

Klik als alles is ingevuld op Opslaan. In het overzicht zie je nu de verschillende vragen staan.

Werking F.A.Q. knop

Door een gebruiker over te nemen kun je zien dat de vragen afhankelijk van het perspectief en de prioriteit in het overzicht staan. Door op de knop F.A.Q. te klikken, krijgt de gebruiker zijn overzicht met verschillende vragen. Hieronder zie je de vragen die voor de flexkracht zijn ingesteld.

Door op de vraag te klikken, krijg je het antwoord te zien. Door op het bestand te klikken, opent het bestand in een nieuw tabblad en wordt het antwoord weer verborgen. Klik tot slot op het kruisje om de vragen af te sluiten.

Storylane of Youtube video's toevoegen

Onderstaand benoemen we de Youtube video's en hoe je deze kunt toevoegen. Binnen het scherm van de F.A.Q. kun je een video toevoegen welke de gebruiker kan afspelen. Hiervoor heb je een specifieke link nodig om deze te 'embedden' in de popup die de gebruiker ziet. Voor Storylane kun je de reguliere beschikbare URL gebruiken.

Voor Youtube kun je de URL gebruiken welke in de webbrowser wordt getoond, echter zit er verschil in de link wat betreft het bekijken op Youtube zelf en het verwerken in de popup. Zie het voorbeeld hieronder.

Youtube laat een link als volgt in de URL zien:

https://www.youtube.com/watch?v=eqzRZLW5meI

Voor het embedden in de popup van de F.A.Q. button, moet de URL gewijzigd worden. Dit doe je als volgt:

https://www.youtube.com/embed/eqzRZLW5meI

Het watch?v= deel moet worden vervangen door embed/

Op het moment dat de link niet juist is, zal e-UUR een foutmelding geven.

Wanneer je de link hebt opgeslagen kun je het geselecteerde perspectief overnemen vanuit de helpdesk en via de tegel de video bekijken bij vraag.