Vacature webservice Vacature webservice

Vacature webservice

Marel Maathuis Marel Maathuis

Vacature export

Het is mogelijk om vacatures te exporteren via de e-UUR webservice. Dit gaat via de soap webservice: GetPublishedVacancies. De webservice geeft een overzicht van alle vacatures die zijn gepubliceerd op het publicatiekanaal e-UUR webservice. Zie het artikel Vacature Publiceren voor meer informatie over het publiceren van vacatures.

Authenticatie

Om de webservice te gebruiken, moeten de gebruikersgegevens van een leveranciersgebruiker worden gebruikt, of een webservice token. Zie ook het artikel De Webservice voor meer informatie.

XML bericht

Het XML bericht dat de webservice teruggeeft bevat:

• Alle velden uit de formulier configuratie.
  • Elk veld wordt voorafgegaan met XML-commentaar waarin meta informatie staat (label, datatype, helptekst, eventuele antwoordopties).
  • Een tag met <ReferenceInformation> waarin aanvullende gegevens staan over de vacature (vacatureid, vacaturetypeid etc).
  • De vacature bijlagen. Bestandsnaam en de inhoud van het bestand (in een base64 formaat).

Elke vacature in e-UUR kan andere velden bevatten. Dit hangt bijvoorbeeld af van hoe het vacature type is ingericht. Om te bekijken hoe de geexporteerde XML eruit komt te zien is er een XML-voorbeeld ontwikkeld. Dit voorbeeld kun je downloaden als je een vacature type hebt geopend, met de actie XML export. Deze actie kun je vinden in het uitklapmenu Overig.

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe de XML er uit kan komen te zien.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Vacancy>
  <!-- Field39
  datatype: answerOptions
  label: Opleidingsniveau
  Options
  1: LBO
  2: VMBO
  3: HAVO/VWO
  4: MBO
  5: HBO
  6: WO -->
  <Field39/>
  <!-- Field31
  datatype: answerOptions
  label: Hoeveel mensen werken er ongeveer op de locatie waar gewerkt gaat worden?
  Options
  1: 0-5 [01]
  2: 6-10 [02]
  3: 11-25 [03]
  4: 26-50 [04]
  5: 51-100 [05]
  6: 100-250 [06]
  7: Meer dan 250 [07] -->
  <Field31 externalid="03">3</Field31>
  <!-- Startdate
  datatype: date
  label: Wanneer moeten de medewerkers starten? -->
  <Startdate>2022-05-16</Startdate>
  <!-- Hoursperweek
  datatype: integer
  label: Uren per week -->
  <Hoursperweek>40</Hoursperweek>
  <!-- Field20
  datatype: string
  label: Werktijden -->
  <Field20>start 7 uur</Field20>
  <!-- Field4
  datatype: boolean
  label: Is er sprake van ploegendiensten? -->
  <Field4>false</Field4>
  <!-- Title
  datatype: string
  label: Functienaam / titel -->
  <Title/>
  <ReferenceInformation>
    <!-- Vacancyid
  datatype: integer
  label: Id-->
    <Vacancyid>550151000000012165</Vacancyid>
    <!-- Vacancytypeid
  datatype: integer
  label: Vacaturetype-->
    <Vacancytypeid readablename="Vacature (basis)">123456789</Vacancytypeid>
    <!-- Staffingcustomerid
  datatype: integer
  label: Opdrachtgever-->
    <Staffingcustomerid readablename="C van Heezik BV">123456789</Staffingcustomerid>
    <!-- Published
  datatype: boolean
  label: Gepubliceerd-->
    <Published>false</Published>
    <!-- State
  datatype: integer
  label: Staat-->
    <State>1</State>
  </ReferenceInformation>
  <Attachments>
    <!-- Logo
  label: Logo van klant met vacature
  #max-files: 1-->
    <Attachment type="logo"/>
  </Attachments>
  <RepresentationHTML><![CDATA[<div class="formatted-vacancy">(...)</div>]]></RepresentationHTML>
</Vacancy>