Webservice token Webservice token

Webservice token

Marel Maathuis Marel Maathuis

Er worden vaak (1 of meer) derde partijen gebruikt voor de koppeling met de e-UUR webservice. De inloggegevens die deze derde partijen daarvoor nodig hebben, kunnen worden ingesteld met een token-authenticatie. Dit werkt op basis van gebruikersnaam en token, en alleen in combinatie met de e-UUR webservice.

Deze tokens kunnen worden aangemaakt op basis van de leveranciergebruikers en per token moet in ieder geval worden vastgelegd voor welke (1 of meer) webservicefuncties die kan worden gebruikt. Aanvullend kunnen er ook IP-restricties worden ingesteld.

Toegang tot de webservice(s) is hiermee specifieker op de volgende drie vlakken:

• Je kan nu een of meerdere tokens genereren bij een leveranciersgebruiker, waarbij de token gebruikt kan worden als wachtwoord om de webservice te benaderen. Hiermee hoeft de webservice dus niet meer benaderd te worden met het wachtwoord dat je ook gebruikt om 'normaal' in te loggen.
  • Per token kun je dan instellen welke webservicefuncties je wilt die hiermee benaderd kunnen worden. Hiermee kun je dus beperken welke webservices gebruikt kunnen worden.
  • Per token kun je IP restricties instellen, zodat alleen vanuit geldige IP adressen de webservice benaderd kan worden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een webservice token kunt aanmaken. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Token aanmaken
    • Webservice functies
    • Webservice IP's
  • Token beheren
  • Webservice aanroepen met token

Token aanmaken

Een token kun je aanmaken voor leveranciergebruikers en voor bemiddelaargebruikers. Ga naar Start > Gebruikersbeheer > Gebruikers. Open de leveranciergebruiker bij wie je een webservice token wilt instellen. Voor bemiddelaargebruikers ga je naar Start > Bemiddelaars. Open de bemiddelaar en vervolgens onderaan op het tabblad Bemiddelaargebruikers de bemiddelaargebruiker. Klik op Overig > Webservice token aanmaken

Vul een Naam voor de webservice in. Klik op Token genereren. Er wordt automatisch een token ingevuld onder Webservice token. Eventueel kun je een Beschrijving invullen.

Webservice functies

Klik daarna op Selecteer een optie onder Webservice functies. Hier kun je selecteren voor welke functies de token geldig is. Klik op Regel toevoegen om meerdere functies toe te voegen.

De volgende webservice functies zijn voor de leverancier beschikbaar.

• GetAssignmentAlteration
  • GetAssignments
  • GetHumanResources
  • GetNewBusinessProcessitem
  • GetNewDocument
  • GetNewHumanResource
  • GetNewHumanResource/Onboarding
  • GetFwOnboardingStatus
  • GetNewScOnboarding
  • GetNew/SpecialTimecard
  • GetStaffingCustomer
  • GetAlteredHumanResource
  • GetAlteredAssignment
  • GetImportQueueAttachment
  • PostNewTimecard
  • UpApproveTimecard
  • UpAssignment
  • UpCao
  • UpDocument
  • UpFunctiongroup
  • UpFunctionlevel
  • UpHR
  • UpHrEducation
  • UpHrOnboarding
  • UpScOnboarding
  • UpHrPayment
  • UpInternalMessage
  • UpInvoice(Custom)
  • UpMediator
  • UpMediatorDelegate
  • UpPayslip
  • UpPlanningTimecard
  • UpRegistration
  • UpReservations
  • UpStaffingCustomer
  • UpStaffingCustomerDelegate
  • UpStaffingCustomerFunctionGroup
  • UpStaffingOrganization
  • UpTimecardFileImport
  • UpTimecardFileValidate
  • UpTimecardImport
  • UpErroneousExport
  • UpException

Voor de bemiddelaar zijn alleen de webservice functies beschikbaar waarmee hij iets kan doen in e-UUR. Dit zijn de geel gekleurde webservice functies.

Webservice IP's

Eventueel kun je IP's instellen, zodat alleen vanuit geldige IP-adressen de webservice benaderd kan worden. Vul onder Webserve IP de IP-adressen in. Klik op Regel toevoegen om meerdere IP-adressen toe te voegen.

Selecteer onder Subnet bits een optie.

Klik op Opslaan. Je krijgt de melding dat de webservice token succesvol is opgeslagen.

Token beheren

Onderaan bij de leveranciergebruiker kun je op het tabblad Webservice tokens zien welke webservice tokens zijn ingesteld voor die gebruiker.

Klik op de Naam van de webservice token om de token te openen. Je kunt de token hier Bewerken, Verwijderen en kopiëren (via Overig > Kopiëren).

Webservice aanroepen met token

Nadat de token is ingesteld, kun je bij het aanroepen van de ingestelde functie van de webservice alleen gebruik maken van de token als wachtwoord. De e-UUR webservice maakt gebruik van Basic-authenticatie (= username & password). Er wordt geen Bearer token gebruikt.

De gebruikersnaam blijft het e-mailadres van de leveranciergebruiker of bemiddelaargebruiker. Zijn er ook restricties voor het IP-adres ingesteld, dan kun je de webservice alleen gebruiken vanaf die IP-adressen.