L!NDA koppeling instellen L!NDA koppeling instellen

L!NDA koppeling instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Tussen L!NDA en e-UUR is een koppeling mogelijk. Met deze koppeling worden de uren uit L!NDA door L!NDA naar e-UUR verzonden. Binnen e-UUR komen de uren klaar te staan in een importwachtrij. Vanuit deze wachtrij kunnen de uren worden geïmporteerd. De werking van het importeren vanuit de importwachtrij is vergelijkbaar met het importeren vanuit de importmodule. Via de koppeling komen de gegevens binnen via een xml, die door e-UUR wordt omgezet naar een te importeren importbestand.

Er zullen eenmalig een aantal instellingen moeten worden ingesteld door Akyla en daarna kun je zelf per inlener aangegeven of je een koppeling met L!NDA wil. Neem voor het instellen van de koppeling tussen L!NDA en e-UUR contact op met Akyla. Hieronder lees je hoe je de koppeling verder zelf kunt instellen.

Inrichting inlener

Per inlener kan worden aangegeven of de inlener de uren uit L!NDA wil koppelen met e-UUR. Selecteer de inlener die de koppeling met L!NDA wil gebruiken. Klik op Bewerken en zet onder Instellingen – Algemeen een vinkje bij Maakt gebruik van een L!NDA token?. Klik daarna op Opslaan.

Maak daarna een nieuwe inlenergebruiker voor de koppeling aan. In het artikel Eenvoudig aanpassen van inlener accounts kun je lezen hoe je dit kunt doen. Neem de nieuwe inlenergebruiker over via de helpdesk en wijzig het wachtwoord. Lees in het artikel Hoe kan ik een wachtwoord wijzigen voor een gebruiker? hoe je dit kunt doen. Je bent nu in het bezig van de inloggegevens.

Om L!NDA rechten te geven om de gegevens via de koppeling in e-UUR te plaatsen, stuur je de inloggegevens van de inlenergebruiker van de koppeling naar L!NDA. Vraag bij L!NDA de token op.

Open daarna de inlenergebruiker van de inlener en klik op Bewerken. Vul hier de token van de L!NDA koppeling in en klik daarna op opslaan

Gebruik van de koppeling

Wanneer de koppeling is gelegd, kunnen vanuit L!NDA de uren uit L!NDA naar e-UUR worden verzonden. De uren komen binnen in de importwachtrij. Deze is te vinden via Start > Urenbriefjes > Importwachtrij. In de importwachtrij is de status van de te importeren uren te zien.

De uren die vanuit L!NDA e-UUR binnen komen, worden aangeboden als xml. E-UUR zet deze xml om in een importbestand. Voor dit importbestand moet een importprofiel gemaakt worden.

De inlenergebruiker heeft hierna op zijn dashboard de tegel Importwachtrij van waaruit hij uren uit de importwachtrij kan importeren. Net als bij de importmodule is het mogelijk om de import als leverancier uit te voeren.

De urenbriefjes uit L!NDA worden automatisch omgezet naar een Excelbestand. Dit Excelbestand vind je onder deze tegel.

Urenbriefjes importeren

Vervolgens kan het Excelbestand worden geïmporteerd via de importmodule in e-UUR. Hiervoor kan eenmalig een importprofiel voor de L!NDA koppeling worden aangemaakt. Elke keer dat er vervolgens uren vanuit de L!NDA koppeling naar e-UUR worden verstuurd, kunnen deze uren via het importprofiel worden geïmporteerd in e-UUR.

Meer weten over onze importmodule en het importeren van uren vanuit een bestand? Lees dan het artikel Uren importeren vanuit bestand