Rollen CMS instellen Rollen CMS instellen

Rollen CMS instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat de functionaliteit is geactiveerd in de e-UUR omgeving, ziet een leveranciergebruiker nog geen CMS module. Er bestaan aparte rollen voor de CMS module. Op deze manier heeft niet elke leveranciergebruiker toegang tot de functionaliteiten van de CMS module. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de rollen kunt instellen en wat je met deze rollen kunt doen.

Rol leveranciergebruiker

Ga naar Start > Gebruikersbeheer > Gebruikers. Selecteer de gebruiker die gaat werken met de CMS module en klik op Bewerken. Onderaan kun je kiezen uit twee verschillende rollen voor de CMS module.

Beheerder CMS (leverancier)

Krijgt een gebruiker de rol Beheerder CMS (leverancier) dan heeft de gebruiker via Start > CMS een nieuw menu beschikbaar.

Met deze rol kan de gebruiker ook CMS-pagina layouts aanmaken.

Medewerker CMS (leverancier)

Krijgt een gebruiker de rol Medewerker CMS (leverancier) dan krijgt de gebruiker hetzelfde menu als de Beheerder CMS (leverancier), maar zonder het item CMS-pagina layouts.

Een gebruiker met de rol medewerker kan dus geen pagina layout maken, maar verder wel alle CMS elementen gebruiken.