Algemene werking UBplus koppeling Algemene werking UBplus koppeling

Algemene werking UBplus koppeling

Marel Maathuis Marel Maathuis

Om aan de slag te kunnen met e-UUR en UBplus, heb je voor beide producten een geldige gebruikslicentie nodig. Hiervoor kun je contact opnemen met UBplus. Daarna moet je voor zowel e-UUR als UBplus een aantal zaken instellen zodat beide producten kunnen samenwerken.

Terminologie

Zowel UBplus als e-UUR gebruiken termen die eigen zijn voor het interne proces. Hieronder vind je een overzicht van de terminologie die beide pakketten gebruiken. Gedurende dit document zullen deze termen afwisselend gebruikt worden, waar de context van de handleiding leidend is.

UBplus term

e-UUR term

Klant

Inlener

Werknemer

Uitzendkracht

Uitzending

Plaatsing

Uursoort

Urensoort

Vergoeding

Onkostensoort

Gegevens binnen UBplus

Hieronder vind je een overzicht van de gegevens die vanuit UBplus richting e-UUR geëxporteerd worden en de instellingen die hiervoor moeten worden geconfigureerd. Tijdens het gebruik van digitale urenverwerking worden de volgende gegevens tussen UBplus en e-UUR gecommuniceerd:

Soort gegevens

Van UBplus naar eUUR

Van e-UUR naar UBplus

Klantgegevens

X

Werknemergegevens

X

X(1)

Uitzendingen

X

Uren

X

Loonstroken

X

Facturen

X

Via de flexkracht-onboarding kunnen er uitzendkrachtgegevens vanuit e-UUR naar UBplus worden verstuurd.

Het werken met e-UUR binnen UBplus is erg eenvoudig. De manier waarop de uren van e-UUR binnenkomen, kun je zien als een import stap die je misschien al kende wanneer je urengegevens uit Excel importeerde. In plaats van handmatige invoer of een import van gegevens vanuit Excel, importeer je de uren uit e-UUR en vervolg je het normale traject (klaarzetten, verlonen, factureren).

Configuratie e-UUR account gegevens binnen UBplus

Als gebruiker van UBplus heb je een licentie nodig voor het gebruik van e-UUR. Deze licentie verschaft je meteen ook de benodigde accountgegevens die voor de synchronisatie tussen UBplus en e-UUR worden gebruikt. Dit zijn de zogenaamde account gegevens van e-UUR binnen UBplus.

Deze account gegevens vul je in onder Bestand -> Koppelingen -> eUUR koppeling zoals in het onderstaande plaatje is weergegeven.

In het invoerscherm dat verschijnt, vul je de gegevens in die voor jouw organisatie zijn aangeleverd door Akyla of UBplus.

Nu de accountgegevens van e-UUR zijn ingevuld, kun je verder gaan met het koppelen van de gegevens tussen UB-Plus en e-UUR.

Meer informatie over het koppelen van de gevens vind je in de volgende artikelen:

Wil je gegevens synchroniseren? Lees dan het artikel Gegevens synchroniseren UBplus.