Margefacturen ophalen vanuit Easyflex Margefacturen ophalen vanuit Easyflex

Margefacturen ophalen vanuit Easyflex

Marel Maathuis Marel Maathuis

Margefacturen kunnen vanuit Easyflex worden gesynchroniseerd met e-UUR. Voor bemiddelaars staan dan alle documenten in e-UUR. Hieronder kun je lezen hoe je dit kunt instellen in e-UUR.

Dossieritemtype aanmaken

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Dossieritemtypes en maak een nieuw dossieritemtype aan voor de margefacturen die je gaat ophalen vanuit Easyflex. In het artikel Opties voor dossieritemtypes kun je lezen hoe je een dossieritemtype kunt inrichten.

Zorg ervoor dat de bemiddelaar rechten heeft op dit dossieritemtype, zodat hij de margefactuur kan inzien. Een bemiddelaar moet zijn eigen dossieritems inzichtelijk hebben en de leverancier moet externe dossieritems inzichtelijk hebben. Lees in het artikel Dossieritemtype rechten hoe je de rechten kunt instellen.

Easyflex leverancierseenheid instellen

Ga naar Start > Bedrijfsgegevens en klik onderaan op het tabblad Leverancierseenheid de leverancierseenheid aan waarvoor je de margefacturen wilt ophalen vanuit Easyflex. Klik op Bewerken en vul onder Margefactuur dossieritem type het documenttype in die je hiervoor hebt aangemaakt.

Controleer wat er is ingevuld bij Gebruik prefix bij gekoppelde objecten. Staat deze op Ja dan hoef je niets te doen. Staat hier Nee, neem dan contact op met Akyla, in verband met dat het wijzigen naar Ja dubbele gegevens in e-UUR kan opleveren.

Vul bij Extern nummer het nummer van de leverancier in. Vul bij Webservice het webservice adres van de Dataservice in. Onder Licentie vult je de licentiecode in die geldt voor de dataservice. In de meeste gevallen zal deze gelijk zijn aan de licentiecode van de webservice. Onder Inschrijver vul je een naam in van een gebruiker in Easyflex.

Klik daarna op Opslaan.

Registratienummer toevoegen bemiddelaar

Bij de bemiddelaars in e-UUR moet een extern nummer worden ingevuld die overeenkomt met het registratienummer van de relatie in Easyflex. Door deze koppeling kunnen de margefacturen worden opgehaald uit Easyflex. Je kunt dit externe nummer handmatig toevoegen in e-UUR.

Ga naar Start > Bemiddelaars en klik de bemiddelaar aan bij wie je het externe nummer wilt toevoegen. Klik op Bewerken en vul onder Extern nummer het registratienummer van de relatie uit Easyflex in. Het externe nummer wordt voorafgegaan door het externe nummer van de leverancierseenheid waar deze easyflexrelatie toe behoort. Vul daarom bij Extern nummer het nummer als volgt in: externe nummer leverancierseenheid-relatienummer bemiddelaar easyflex.

Klik daarna op Opslaan.

Wijzigingsdatum synchronisatie toevoegen

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Instellingen om een datum voor synchronisatie in te vullen. Onder Instellingen - Algemeen kun je voor de margefacturen een datum invullen onder Datum vanaf wanneer margefacturen zullen worden gesynchroniseerd vanuit Easyflex.

Is dit veld leeg, dan zal e-UUR voor geen enkele bemiddelaar margefacturen ophalen. Wil je starten met de synchronisatie, vul dan hier een startdatum in.

Je kunt dit ook apart instellen voor de bemiddelaar. Ga naar Start > Bemiddelaars en klik de bemiddelaar aan van wie je de margefacturen wilt synchroniseren met Easyflex. Klik op Bewerken en vul onder Instellingen - Algemeen bij Datum vanaf wanneer margefacturen zullen worden gesynchroniseerd vanuit Easyflex een datum in.

Bij het synchroniseren worden de margefacturen vandaf de ingevulde datum opgehaald vanuit Easyflex.

Synchroniseren margefacturen

Standaard wordt als er een datum is ingesteld, automatisch een keer per dag de synchronisatie gestart. De datum bij de bemiddelaar wordt automatisch aangepast als er margefacturen zijn opgehaald vanuit Easyflex.

Voor een nieuwe bemiddelaar wordt de datum die is ingesteld onder Instellingen bij de leverancier gebruikt als meest recente datum voor de eerste synchronisatie. De datum onder Instellingen wordt, in tegenstelling tot de datum bij de bemiddelaar, niet meer aangepast.

Daarnaast is het mogelijk om handmatig de synchronisatie te doen door het synchroniseren van de dossieritems voor de margefacturen. Ga naar Start > Dossier > Dossier en klik op de knop Overig > Synchroniseren met Easyflex.

Na synchronisatie kun je hier de margefacturen terugvinden.

Let op: er worden maximaal 5.000 margefacturen in een keer opgehaald. Je krijgt een melding in de log als er meer margefacturen klaar staan voor synchronisatie. Je kunt dit door het wijzigen van de datum veranderen, zodat alle margefacturen wel worden gesynchroniseerd.

Een margefactuur die eenmaal is gesynchroniseerd met e-UUR wordt niet bijgewerkt door de synchronisatie. Dit gebeurt ook niet als er om één of andere reden een wijziging is binnen de margefactuur.

De margefactuur kan wel handmatig verwijderd worden uit e-UUR. Daarna kan deze wel opnieuw gesynchroniseerd worden (als de ingestelde wijzigingsdatum dat toelaat).

Margefacturen komen niet naar e-UUR

Lukt het niet om de margefacturen in e-UUR te krijgen, lees dan het artikel Margefacturen komen niet over. Wat nu?