Privacy statement Privacy statement

Privacy statement

Marel Maathuis Marel Maathuis

Op 25 mei 2018 is er nieuwe regelgeving omtrent de privacy ingegaan, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Je bent wettelijk verplicht om klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens je verzamelt en met welk doel. Ook als dat doel alleen maar het vastleggen van hun gegevens in het klantenbestand is. Informeren gebeurt meestal via een privacyverklaring, ook wel privacy statement. Bezoekers moeten deze eenvoudig kunnen vinden.

In e-UUR kun je een eigen privacy statement toevoegen, zodat deze voor alle inleners, bemiddelaars en flexkrachten rechtstreeks via een link binnen e-UUR beschikbaar is om te downloaden. Deze kun je altijd links onderin het inlogscherm vinden.

Via het menu Start > Privacy > Privacy statement kun je een .pdf bestand uploaden.

Er is een standaard statement opgesteld die je kunt aanpassen naar eigen wens. Het voorbeeld kun je hieronder downloaden. De naam is op op de juiste wijze vermeld. Je kunt aanpassingen doorvoeren en het bestand als PDF opslaan.

Let op: het bestand moet exact dezelfde naam hebben (PrivacyStatement.pdf) en als PDF worden geupload.

Wil je meer informatie over de AVG en de wijzigingen in e-UUR? Neem contact op met Akyla of lees de andere artikelen in de categorie Privacy.

Privacy statement in HTML variant

Om binnen e-UUR de HTML variant te gebruiken voor het uploaden van het privacy statement, kun je de letterlijke tekst met opmaak kopiëren en plakken in het veld:

e-UUR zal hier zelf HTML code van maken. Met de knoppen kun je tekstueel aanpassingen maken waar nodig en kun je de layout bepalen in het invoerveld.