Plaatsingsbudget beheer door inlener Plaatsingsbudget beheer door inlener

Plaatsingsbudget beheer door inlener

Marel Maathuis Marel Maathuis

De inlener kan het plaatsingsbudget instellen als hij de rol van Budgetverantwoordelijk heeft en bij de inlener is ingesteld dat er gebruik wordt gemaakt van plaatsingsbudgetten. In het artikel Plaatsingsbudget configuratie per inlener kun je meer informatie vinden over het instellen hiervan.

Plaatsingsbudget toevoegen

De inlenergebruiker met de rol Budgetverantwoordelijke kan per plaatsing instellen wat het plaatsingsbudget is. Ga naar de plaatsing waarbij je een plaatsingsbudget wilt toevoegen en klik op de knop Plaatsingsbudget toevoegen.

Vul een budget en een drempel in. De drempel bepaalt wanneer de signalering plaats vindt. Wanneer er bij het doorzetten van het urenbriefje (voor zowel de inlener als flexkracht) minder uren geschreven zijn dan de drempelwaarde, wordt er een e-mail gestuurd naar de ingestelde e-mailadressen bij de inlener.

Klik op Opslaan. Je krijgt onderstaande melding te zien.

Daarnaast zie je wat er inmiddels besteed is en hoeveel resterende uren er nog over zijn.

Bij het invullen/accorderen van een urenbriefje komt de volgende melding in beeld als het plaatsingsbudget wordt overschreden.

Na het klikken op Ja wordt het urenbriefje doorgezet in het proces. Door te klikken op Nee kun je het urenbriefje aanpassen.

Budget wijzigen of verwijderen

Je kunt een plaatsingsbudget ieder moment wijzigen of verwijderen. Dit doe je door naar de plaatsing te gaan. Je hebt hier nu de knoppen Plaatsingsbudget wijzigen en Plaatsingsbudget verwijderen.

Bij het wijzigen van het plaatsingsbudget krijg je een overzicht waarbij je de drempel kunt aanpassen en mutaties doorvoeren, zowel positief als negatief. Wijzig de drempel en/of vul een mutatie in en klik op Opslaan. In onderstaand voorbeeld worden er 2 uren gemuteerd voor het budget.

Historie inzien

Je kunt per plaatsing eenvoudig het overzicht zien van alle mutaties. Ga naar de plaatsing en klik op het tabblad Plaatsingsbudget. In dit overzicht zie je de historie van alle wijzigingen.

Rapportage

De inlener heeft een tegel Plaatsingsbudget Exporteren op het dashboard.

Door te klikken op deze tegel kom je in het Plaatsingsbudget Overzicht. Hier vind je een overzicht van de mutaties van de plaatsingsbudgetten die je vervolgens kunt exporteren naar Excel door op de knop Excel te klikken.