E-mails versturen vanuit het dashboard E-mails versturen vanuit het dashboard

E-mails versturen vanuit het dashboard

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het kan handig zijn dat gebruikers direct vanuit e-UUR een e-mail naar de leverancier kunnen toesturen. Het is daarom mogelijk om op het dashboard een tegel te plaatsen, zodat er direct een e-mail kan worden verstuurd. Als een gebruiker op die tegel klikt, dan kan die direct een e-mail versturen naar een vooraf ingesteld e-mailadres. Volg de volgende stappen om dit in te stellen.

Stap 1.

Om te beginnen, moet een tegel worden aangemaakt voor het dashboard. Ga naar Start -> Dashboard -> Aangemaakte tegels en klik op + Tegel toevoegen

Stap 2.

Selecteer tegeltype: Link naar externe URL en klik op Toevoegen

Stap 3.

Vul de verplichte velden Naam, Kolommen en Rijen in. Bij kolommen en rijen kun je kiezen hoe groot de tegel op het dashboard moet zijn. Een tegel is standaard 1 bij 1 groot. De tekst die wordt ingevuld bij titel en eventueel bij subtitel komt op de tegel te staan.

In het artikel Zelf tegels voor het dashboard aanmaken kun je meer informatie vinden over de overige velden die kunnen worden ingevuld om een tegel naar wens in te richten.

Stap 4.

Onder Details -> Externe URL vul je het e-mailadres op de volgende manier in: mailto:euur@akyla.nl waarbij u euur@akyla.nl vervangt door het e-mailadres waar je de e-mail op wilt ontvangen. Klik daarna op Opslaan.

De tegel is nu aangemaakt, maar nog niet zichtbaar op het dashboard. Hiervoor moet je de tegel activeren voor het dashboard van de gebruiker. Lees hier meer informatie over dashboard beheer en hoe je de tegel kunt activeren.

Na het activeren van de tegel, is de tegel zichtbaar op het dashboard van de gebruiker. Door op de tegel te klikken, opent automatisch het e-mailprogramma van de gebruiker en kan er direct een e-mail worden verstuurd naar het vooraf ingestelde e-mailadres.

Let op: mocht een gebruiker de melding krijgen dat het niet mogelijk is om op deze manier een e-mail te versturen, dan is het standaard programma voor het versturen van e-mails op zijn computer niet goed ingesteld. Stel dan eerst een standaard mailprogramma op de computer in. Daarna zal het wel direct mogelijk zijn om een mail op deze manier te versturen.