Algemene werking Freepack koppeling Algemene werking Freepack koppeling

Algemene werking Freepack koppeling

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het werken met zowel e-UUR en Freepack zal jouw organisatie veel administratief werk uit handen nemen. Met onderstaand voorbeeld wordt geïllustreerd hoe er gebruik wordt gemaakt van e-UUR en Freepack.

Voorbeeld:

Flexmedewerker A is aan de slag bij bedrijf X. Zijn uren vult hij wekelijks in via de computer, waarbij hij inlogt via de website van zijn eigen uitzendbureau, hij komt dan in de e-UUR omgeving die in de huisstijl van zijn uitzendbureau wordt weergegeven. Nadat hij zijn uren heeft ingevuld, gaat er automatisch een e-mail naar de contactpersoon van bedrijf X dat er uren klaar staan om te accorderen. Nadat het urenbriefje digitaal is goedgekeurd, kan het uitzendbureau deze importeren in Freepack. In het urenoverzicht van Freepack verschijnen deze uren automatisch, waarna deze worden klaargezet voor verloning en facturering. Ook alle informatie omtrent uitzendingen en personeelsgegevens worden vanuit Freepack gesynchroniseerd met e-UUR.

Terminologie

Zowel Freepack als e-UUR gebruiken termen die eigen zijn voor het interne proces. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de terminologie die beide pakketten gebruiken.

Freepack term

e-UUR term

Debiteur Inlener
Uitzendkracht Uitzendkracht
Uitzending Plaatsing
Contactpersoon(Debiteur) Afdeling
Werkbrieven Urenbriefjes
Loonsoorten Urensoort
Looncomponent Onkostensoort

Gegevens binnen Freepack

Hieronder vind je een overzicht van de gegevens die vanuit Freepack richting e-UUR geëxporteerd worden en de instellingen die hiervoor moeten worden geconfigureerd. Tijdens het gebruik van digitale urenverwerking worden de volgende gegevens tussen Freepack en e-UUR gecommuniceerd:

Soort gegevens

Van Freepack naar eUUR

Van e-UUR naar Freepack

Debiteurgegevens

X

Uitzendkrachtgegevens

X

X(1)

Uitzendingen

X

Werkbriefjes

X

Loonstroken

X

Facturen

X

Via de flexkracht-onboarding kunnen er uitzendkrachtgegevens vanuit e-UUR naar Freepack worden verstuurd.

Het werken met e-UUR binnen Freepack is erg eenvoudig. De manier waarop de uren van e-UUR binnenkomen, kun je zien als een import stap die je misschien al kende wanneer je urengegevens uit Excel importeerde. In plaats van handmatige invoer of een import van gegevens vanuit Excel, importeer je de uren uit e-UUR en vervolg je het normale traject (klaarzetten, verlonen, factureren).

In onderstaande flowchart is te zien welke gegevens worden gedeeld tussen Freepack en e-UUR. De groene kolom laat zien wat er in Freepack gebeurd. De grijze kolom laat zien welke bestandstypen er worden gebruikt in de tussenkoppeling. De blauwe kolom laat zien welk gedeelte van het proces in e-UUR gebeurd.

Tip: De koppeling.log bevindt zich in dezelfde map als waar de provisioning staat. Deze log kan waardevolle informatie bevatten wanneer gegevens niet (volledig) over komen.