Nostradamus koppeling instellen Nostradamus koppeling instellen

Nostradamus koppeling instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het is mogelijk dat een inlener uren uit Nostradamus direct koppelt met e-UUR. Hiervoor kun je zelf per inlener aangegeven of je een koppeling met Nostradamus wilt. Om uren te kunnen importeren is de importmodule nodig. Deze kan worden ingesteld door Akyla. Hieronder lees je hoe je de koppeling met Nostradamus zelf kunt instellen.

Voordat er gebruik gemaakt kan worden van de Nostradamus koppeling moet het al mogelijk zijn om een importwachtrij in e-UUR te hebben. Mocht je dit nog niet hebben, neem dan contact op met Akyla.

Instellingen inlener

Per inlener kan worden aangegeven of de inlener de uren uit Nostradamus wil koppelen met e-UUR.

Selecteer de inlener die de koppeling met Nostradamus wil gebruiken en maak een inlenergebruiker aan. De inlenergebruiker kan worden aangemaakt via Overig > Inlenergebruiker toevoegen. Het e-mailadres voor de koppeling kun je uit Nostradamus halen. Het e-mailadres van deze gebruiker, zorgt voor de koppeling tussen e-UUR en Nostradamus. Deze inlenergebruiker moet de rol hebben van Accordeerder urenregistratie en Medewerker e-UUR urenregistratie

Let op: het e-mailadres wordt automatisch met kleine letters in e-UUR opgeslagen. Zorg er daarom voor dat het e-mailadres van de koppeling uit Nostradamus geen hoofdletters bevat.

Het is ook mogelijk om een inlenergebruiker aan Nostradamus toe te voegen en zo de koppeling te leggen. Vul dan in Nostradamus de gegevens van de inlener in (gebruikersnaam en wachtwoord).

Vervolgens is er een importprofiel nodig om de uren te importeren. Meer weten over de importmodule en het importeren van uren vanuit een bestand. lees dan het artikel Uren importeren vanuit bestand. Klik bij de inlener op Bewerken en zet onder Importprofielen een vinkje bij het importprofiel dat gebruikt kan worden voor de uren van Nostradamus (vaak is dit het importprofiel Koppeling Nostradamus). Klik daarna op Opslaan.

Er moet nu nog een tegel op het dashboard voor de importwachtrij worden aangezet als deze nog niet eerder is gebruikt. Ga hiervoor naar Start > Dashboard > Tegels op dashboard. Klik op Bewerken en zet een vinkje bij Importwachtrij

De inlenergebruiker heeft hierna op zijn dashboard de tegel Importwachtrij. De urenbriefjes uit Nostradamus worden automatisch omgezet naar een Excelbestand. Dit Excelbestand vind je onder deze tegel en kun je daar ook downloaden.

Zet een vinkje voor de te importeren uren en klik op de knop Uren importeren

Urenbriefjes importeren

Voor het importeren kan eenmalig een importprofiel voor de Nostradamus koppeling worden aangemaakt. Elke keer dat er vervolgens uren vanuit de Nostradamus koppeling naar e-UUR worden verstuurd, kunnen deze uren via het importprofiel worden geïmporteerd in e-UUR.

Voor vragen over de importmodule of het instellen van een importprofiel kun je contact opnemen met Akyla.