Benodigde gegevens voor een eigen app Benodigde gegevens voor een eigen app

Benodigde gegevens voor een eigen app

Marel Maathuis Marel Maathuis

Vanaf het Enterprise prijsmodel is er de mogelijkheid voor een eigen e-UUR app. Hieronder kun je lezen welke gegevens er nodig zijn voor de ontwikkeling van een eigen e-UUR app. Neem contact op met Akyla voor meer informatie.

De volgende onderwerpen worden hieronder behandeld:

1. App: Android
  2. App: IOS
  3. App: Screenshots

App: Android

Voor het publiceren van de App in de Google Play store zijn de volgende gegevens nodig.

1. Naam (50 karakters) Verplicht
  2. Korte omschrijving (80 karakters - zonder opmaak) Verplicht
  3. Volledige omschrijving (4000 karakters - zonder opmaak) Verplicht
  4. Icoon (512 x 512px PNG – zonder transparantie (no alpha)) Verplicht
  5. Screenshots (minimaal 2 en maximaal 8) Verplicht
  6. Feature Graphic (1024w x 500h JPG or 24-bit PNG (no alpha)) Verplicht
  7. Promo Graphic (180w x 120h JPG or 24-bit PNG (no alpha))
  8. Promo Video (YouTube video - URL)
  9. Release datum

Bij de releasedatum is het belangrijk om rekening te houden met de tijd die nodig is voor het publiceren.

• Review door Google: 2 a 3 werkdagen.
  • Indexeren door Google voor de Play store: 2 a 3 dagen.

Hieronder de weergave in de Play store met daarop aangegeven de nummers van bovenstaande onderdelen.

App: IOS

Voor het publiceren van de App in de Apple App store zijn de volgende gegevens nodig.

1. Naam (17 karakters) Verplicht
  2. Subtitel (30 karakters)
  3. Korte omschrijving (170 karakters - zonder opmaak) Verplicht
  4. Volledige omschrijving (4000 karakters - zonder opmaak) Verplicht
  5. Keywords (termen waarop gezocht kan worden in de App store)
  6. Icoon (1024x1024px 24-bit PNG no alpha) Verplicht
  7. Screenshots Verplicht

Hieronder de weergave in de Apple App store met daarop aangegeven de nummers van bovenstaande onderdelen.

App: Screenshots

De screenshots worden in principe gemaakt door Akyla. Indien er ook een nieuwe huisstijl wordt ontwikkeld, zal hier rekening mee worden gehouden. Meer informatie over een eigen huisstijl vind je in het artikel Benodigde gegevens voor een eigen huisstijl

De screenshots die Akyla maakt zijn de weergave van de App op een mobiele telefoon. Er zal verder geen vormgeving worden toegepast, voor het plaatsen van de screenshots in de verschillende stores.

Hieronder een voorbeeld van een schermafbeelding zoals deze standaard door Akyla wordt toegevoegd bij het publiceren van een app. Daarnaast een voorbeeld, waarbij het screenshot is voorzien van een specifieke vormgeving.