Loonstroken exporteren naar e-UUR Loonstroken exporteren naar e-UUR

Loonstroken exporteren naar e-UUR

Marel Maathuis Marel Maathuis

Allereerst moeten de export contstanten van de loonspecificaties worden ingesteld. In het artikel Exporteren van loonstroken | Instellingen kun je lezen hoe dit moet.

Om de loonstroken te exporteren naar e-UUR moet er eerst naar de Freepack 'Afdrukken' modus geschakeld worden door 'F4' te kiezen. Hierna kan in Freepack voor keuze '351' gekozen worden. Zie onderstaand scherm.

In dit scherm moeten de selectiecriteria zodanig aangepast worden dat alleen de gewenste loonstroken geëxporteerd worden. Een makkelijke manier om alleen loonstroken te exporteren van uitzendkrachten die gebruik maken van e-UUR is het gebruik van het 'Selectiecode' veld. De selectiecode is een numerieke waarde die binnen Freepack gekoppeld kan worden aan uitzendkrachten (Freepack keuze '331'). Door alle uitzendkrachten die e-UUR gebruiken één selectiecode te geven, kan deze selectiecode bij het exporteren van de loonspecificaties gebruikt worden om alleen loonstroken van uitzendkrachten die e-UUR gebruiken te exporteren.

Bij de “Overige opties” moet de optie “Loonspecificaties via internet” aangevinkt zijn. Denk er bij de optie “Alleen nog niet afgedrukte loonslips” even aan of deze optie is ingesteld op de waarde die je nodig hebt. Tenslotte is het van belang dat  'Bestandsnaam' is ingesteld op “Loon.txt”.

Als je op 'OK' klikt worden de loonstroken geëxporteerd. Omdat het bestand op dezelfde plaats komt als de e-UUR koppeling wordt de inhoud automatisch naar de e-UUR omgeving verzonden de volgende keer dat de koppeling draait.

Reserveringen vanuit de loonstrook

Vanuit de loonstrook kunnen ook reserveringen in e-UUR worden bijgewerkt. Hiervoor geldt het volgende.

• Als een reservering een leeg saldo heeft op de loonstrook, dan wordt het saldo 0.
  • Als een reservering helemaal niet meer voorkomt op de loonstrook, dan wordt deze in e-UUR verwijderd.

Meer informatie over reserveringen vind je in het artikel Inleiding reserveringen.