Urenbriefjes synchroniseren (e-UUR - Freepack) Urenbriefjes synchroniseren (e-UUR - Freepack)

Urenbriefjes synchroniseren (e-UUR - Freepack)

Marel Maathuis Marel Maathuis

De urenbriefjes worden via een tussenkoppeling naar Freepack verzonden. Dit proces ziet er als volgt uit.

1. De urenbriefjes (werkbrieven) worden in e-UUR aangemaakt, geaccordeerd en goedgekeurd en worden vervolgens klaargezet om te exporteren.

2. Vervolgens worden, door de provisioning te starten, alle urenbriefjes uit e-UUR opgehaald en worden ze in een ETCD bestand geplaatst in de map waar de koppeling is geïnstalleerd. Als bestandsnaam wordt vaak “ETCD-XX.xml” gebruikt, met op de plaats van de XX de laatste 2 getallen van het boekjaar van Freepack. Dus in het boekjaar 2018 staat hier “ETCD-18.xml”. De exacte benaming is bij de configuratie van de koppeling ingesteld.

3. Bij het importeren van de werkbrieven in Freepack kan er in eerste instantie voor gekozen worden om de gegevens voorlopig in te lezen. Er volgt dan een inleesverslag zonder dat de gegevens bijgewerkt worden in Freepack. Eventueel kunnen dan nog wijzigingen worden aangebracht in Freepack naar aanleiding van dit verslag. Als er voor definitief gekozen wordt, worden de werkbrieven verwerkt in Freepack. Alle werkbrieven die dan nog geweigerd worden, worden niet opgenomen in Freepack en dienen handmatig via keuze 341 te worden verwerkt. De verwerkte werkbrieven zijn te beoordelen via het onderhouden, raadplegen of afdrukken van werkbrieven. De werkbrieven kunnen nu met het normale proces van Freepack verder verwerkt worden. Een voorbeeld van hoe dit in Freepack eruitziet is hieronder weergegeven.