Urenbriefje webservice Urenbriefje webservice

Urenbriefje webservice

Marel Maathuis Marel Maathuis

Benodigde gegevens

Bij een urenbriefje dat wordt opgehaald uit e-UUR bevat de XML de volgende gegevens:

• Een programma-breed uniek identificatienummer van het urenbriefje;
  • Het identificatienummer van de flexkracht die het urenbriefje heeft geschreven;
  • Het identificatienummer van de plaatsing waar het urenbriefje betrekking op heeft;
  • De begindatum van de periode waarin alle uren en onkosten zijn geschreven;
  • De einddatum van de periode waarin alle uren en onkosten zijn geschreven;
  • De geschreven urenregels. Per urenregel bevat dit de volgende gegevens:
    • Het unieke identificatie nummer van de urensoort;
    • De klasse van de geschreven uren. Deze komt overeen met de klasse van de urensoort zoals deze in de plaatsing is gedefinieerd;
    • De starttijd van de periode waarin de uren zijn geschreven;
    • De eindtijd van de periode waarin de uren zijn geschreven;
    • De totale hoeveelheid uren die geschreven zijn in de urenregel;
    • Het percentage van de geschreven uren. Dit komt overeen met het percentage van de urensoort zoals deze in de plaatsing is gedefinieerd;
    • Het tarief van de geschreven uren. Dit is nu nog altijd 1, maar wordt op termijn het tarief, zoals deze in de plaatsing is gedefinieerd.
  • De geschreven onkosten. Per geschreven onkosten bevat dit de volgende gegevens:
    • Het unieke identificerende nummer van de onkostensoort van de geschreven onkosten, zoals deze is gedefinieerd binnen de plaatsing;
    • De klasse van de geschreven onkosten. Dit komt overeen met de klasse van de onkostensoort zoals deze in de plaatsing is gedefinieerd;
    • De starttijd van de periode waarin de onkosten zijn geschreven;
    • De eindtijd van de periode waarin de onkosten zijn geschreven;
    • De hoeveelheid geschreven onkosten.
  • De wijzigingen in de status die het urenbriefje in de tijd heeft doorstaan. Dit omvat per wijziging de volgende gegevens:
    • De datum waarop de wijziging heeft plaatsgevonden;
    • De nieuwe status die door de wijziging van kracht is geworden;
    • Het commentaar dat bij de wijziging is opgenomen.
  • De kostenplaats van het urenbriefje. Deze komt overeen met de kostenplaats van de plaatsing maar kan overschreven worden tijdens het proces van accorderen;
  • De referentie van het urenbriefje. Deze komt overeen met de referentie van de plaatsing maar kan overschreven worden tijdens het proces van accorderen.

Urenbriefje (import)

De aanroep van de webservice UpTimecardImport dient te gebeuren met inloggegevens van een inlener. Deze urenbriefjes worden namelijk in naam van een inlener aangeboden.

Bij een urenbriefje dat ter import wordt aangeboden aan e-UUR dienen de volgende gegevens in de XML aanwezig te zijn:

• De naam van de flexkracht die het urenbriefje heeft geschreven;
  • De geschreven urenregels. Per urenregel bevat dit de volgende gegevens:
    • Een uniek identificatienummer van het urensoort;
    • De datum waarop de uren geschreven zijn. Dit dient per urenregel één dag te zijn;
    • Het aantal geschreven uren;
  • De geschreven onkostenregels (indien van toepassing). Per onkostenregel bevat dit de volgende gegevens:
    • Een uniek identificatienummer van het onkostensoort;
    • De datum waarop de uren geschreven zijn. Dit dient per urenregel één dag te zijn;
    • Het aantal geschreven onkosten;

De volgende gegevens zijn vanuit het optiek van e-UUR optioneel (hoewel de aanwezigheid in de XML vanuit de SETU standaard verplicht kunnen zijn). Het toevoegen van deze gegevens in de XML geeft de eindgebruiker nauwkeuriger informatie.

• Een programma-breed uniek identificatienummer van het urenbriefje;
  • Het identificatienummer van de flexkracht die het urenbriefje heeft geschreven;
  • Het identificatienummer van de plaatsing waar het urenbriefje betrekking op heeft;
  • Een kostenplaats waar het urenbriefje betrekking op heeft.
  • Een referentie waar het urenbriefje betrekking op heeft.
  • Een departmentcode waar het urenbriefje betrekking op heeft.
  • Per urenregel:
    • De klasse van het urensoort.
  • Per onkostenregel:
    • De klasse van het onkostensoort.

Hieronder vind je een voorbeeld van de XML die naar e-UUR gestuurd kan worden.

Urenbriefje XML

Hieronder vind je een code, een XML, als voorbeeld van een urenbriefje zoals deze vanuit e-UUR wordt gehaald. Urenbriefjes die richting e-UUR worden gestuurd moeten hetzelfde formaat hebben.

Urenbriefje import XML

Hieronder vind je een XML voorbeeld bericht van een urenbriefje zoals deze aan e-UUR kan worden aangeboden ter import.