Datafox koppeling instellen Datafox koppeling instellen

Datafox koppeling instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het is mogelijk om e-UUR te koppelen met Datafox. Hierdoor kun je gemakkelijk gewerkte uren in e-UUR importeren. Per inlener kun je aangegeven of je een koppeling met Datafox wilt. Om uren te kunnen importeren is de importmodule nodig. Deze kan worden ingesteld door Akyla. Hieronder lees je hoe je de koppeling met Datafox zelf kunt instellen.

Voordat er gebruik gemaakt kan worden van de Datafox koppeling moet deze optie worden aangezet door Akyla. Neem hiervoor contact op met Akyla via euur@akyla.nl of telefonisch via (053) 711 80 04.

Instellingen inlener

Per inlener kan worden aangegeven of de inlener de uren uit Datafox wil koppelen met e-UUR.

Selecteer de inlener die de koppeling met Datafox wil gebruiken en maak een inlenergebruiker aan. De inlenergebruiker kan worden aangemaakt via Overig -> Inlenergebruiker toevoegen. Het e-mailadres voor de koppeling kun je uit Datafox halen. Het e-mailadres van deze gebruiker, zorgt voor de koppeling tussen e-UUR en Datafox. Deze inlenergebruiker moet de rol hebben van Accordeerder urenregistratie en Medewerker e-UUR urenregistratie

Het is ook mogelijk om een inlenergebruiker aan Datafox toe te voegen en zo de koppeling te leggen. Vul dan in Datafox de gegevens van de inlener in (gebruikersnaam en wachtwoord).

Tegel Datafox

Klik hierna bij de inlener op Bewerken en vul de url uit Datafox in onder Instellingen - Algemeen Foxdata URL. Hierdoor krijgt de inlener een tegel van Datafox op zijn dashboard.

Door te klikken op deze tegel krijgt de inlener een overzicht van flexkrachten die op dat moment zijn ingelogd bij Datafox.

Importprofiel

Vervolgens is er een importprofiel nodig om de uren te importeren. Meer weten over de importmodule en het importeren van uren vanuit een bestand? Zet onder Importprofielen een vinkje bij het importprofiel dat gebruikt kan worden voor de uren van Datafox (vaak is dit het importprofiel Koppeling Datafox). Klik daarna op Opslaan.

Er moet nu nog een tegel op het dashboard voor de importwachtrij worden aangezet als deze nog niet eerder is gebruikt. Ga hiervoor naar Start -> Dashboard -> Tegels op dashboard. Klik op Bewerken en zet een vinkje bij Importwachtrij

De inlenergebruiker heeft hierna op zijn dashboard de tegel Importwachtrij. De urenbriefjes uit Datafox worden automatisch omgezet naar een Excelbestand. Dit Excelbestand vind je onder deze tegel en kun je daar ook downloaden.

Zet een vinkje voor de te importeren uren en klik op de knop Uren importeren

Urenbriefjes importeren

Voor het importeren kan eenmalig een importprofiel voor de Datafox koppeling worden aangemaakt. Elke keer dat er vervolgens uren vanuit de Datafox koppeling naar e-UUR worden verstuurd, kunnen deze uren via het importprofiel worden geïmporteerd in e-UUR.

Voor vragen over de importmodule of het instellen van een importprofiel kun je contact opnemen met Akyla via euur@akyla.nl of telefonisch via (053) 711 80 04.