Facturen ophalen vanuit Easyflex Facturen ophalen vanuit Easyflex

Facturen ophalen vanuit Easyflex

Marel Maathuis Marel Maathuis

Facturen kunnen vanuit Easyflex worden gesynchroniseerd met e-UUR. Voor inleners staan dan alle documenten in e-UUR. Hieronder kun je lezen hoe je dit kunt instellen in e-UUR.

Easyflex leverancierseenheid instellen

De facturen worden opgehaald bij het synchroniseren van de inlener. De inlenergegevens en plaatsingen, worden opgehaald via de Easyflex Webservice. Dit moet worden ingesteld bij de leverancierseenheid.

Ga naar Start > Bedrijfsgegevens en klik onderaan op het tabblad Leverancierseenheid de leverancierseenheid aan waarvoor je de facturen wilt ophalen vanuit Easyflex. Klik op Bewerken.

Vul bij Webservice het webservice adres van de Dataservice in. Onder Licentie vult je de licentiecode in die geldt voor de dataservice. In de meeste gevallen zal deze gelijk zijn aan de licentiecode van de webservice. Onder Inschrijver vul je een naam in van een gebruiker in Easyflex.

Klik daarna op Opslaan.

Wijzigingsdatum synchronisatie toevoegen

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Instellingen om een datum voor synchronisatie in te vullen. Onder Instellingen - Algemeen kun je voor de facturen een datum invullen onder Datum vanaf wanneer facturen zullen worden gesynchroniseerd vanuit Easyflex.

Is dit veld leeg, dan zal e-UUR voor geen enkele inlener facturen ophalen. Wil je starten met de synchronisatie, vul dan hier een startdatum in.

Je kunt dit ook apart instellen voor de inlener. Ga naar Start > Inleners en klik de inlener aan van wie je de facturen wilt synchroniseren met Easyflex. Klik op Bewerken en vul onder Instellingen - Algemeen bij Datum vanaf wanneer facturen zullen worden gesynchroniseerd vanuit Easyflex een datum in.

Bij het synchroniseren worden de facturen vandaf de ingevulde datum opgehaald vanuit Easyflex.

Synchroniseren facturen

Standaard wordt, als er een datum is ingesteld bij Start > Applicatiebeheer > Instellingen onder Datum vanaf wanneer facturen zullen worden gesynchroniseerd vanuit Easyflex, automatisch een keer per dag de synchronisatie gestart. De datum bij de inlener wordt automatisch aangepast als er facturen zijn opgehaald vanuit Easyflex. Is hier geen datum ingesteld, dan worden er geen facturen gesynchroniseerd.

Voor een nieuwe inlener wordt de datum die is ingesteld onder Instellingen bij de leverancier gebruikt als meest recente datum voor de eerste synchronisatie. De datum onder Instellingen wordt, in tegenstelling tot de datum bij de inlener, niet meer aangepast.

Daarnaast is het mogelijk om handmatig de synchronisatie te doen door het synchroniseren van de inlener. Ga naar Start > Inleners selecteer een inlener en klik op de knop Overig > Synchroniseren met Easyflex.

Na synchronisatie kun je de facturen onder Start > Dossier > Facturen terugvinden.

Let op: er worden maximaal 5.000 facturen in een keer opgehaald. Je krijgt een melding in de log als er meer facturen klaar staan voor synchronisatie. Je kunt dit door het wijzigen van de datum veranderen, zodat alle facturen wel worden gesynchroniseerd.

Een factuur die eenmaal is gesynchroniseerd met e-UUR wordt niet bijgewerkt door de synchronisatie. Dit gebeurt ook niet als er om één of andere reden een wijziging is binnen de factuur.

De factuur kan wel handmatig verwijderd worden uit e-UUR. Daarna kan deze wel opnieuw gesynchroniseerd worden (als de ingestelde wijzigingsdatum dat toelaat).

Nieuwe inlener facturen niet synchroniseren

Bij zowel het toevoegen van een nieuwe inlener met Easyflex inloggegevens als bij het importeren van Easyflex inloggegevens, kun je aangeven dat facturen niet worden opgehaald uit Easyflex. Ga naar Start > Inleners en klik op de knop Nieuw: Easyflex inloggegevens of klik op Overig > Easyflex inloggegevens importeren.

Vul de gegevens in en zet een vinkje bij Geen facturen synchroniseren met Easyflex

Klik op Opslaan

Of klik op Upload. De facturen van deze nieuwe inlener worden nu niet gesynchroniseerd met e-UUR. Wil je de facturen van een nieuwe inlener later wel sychroniseren? Vul dan een datum in bij de inlener, zoals hiervoor is uitgelegd.

Facturen komen niet naar e-UUR

Lukt het niet om de facturen in e-UUR te krijgen, lees dan het artikel Facturen komen niet over. Wat nu?