Hoe stel ik in dat ik alle velden kan aanpassen? Hoe stel ik in dat ik alle velden kan aanpassen?

Hoe stel ik in dat ik alle velden kan aanpassen?

Marel Maathuis Marel Maathuis
Velden altijd kunnen bewerken als leverancier

Bij een onboarding zijn verschillende gebruikers betrokken. In de overzichten van de flexkracht-onboardingen en inlener-onboardingen kun je gemakkelijk zien wie er aan de beurt is om een actie uit te voeren.

Om aanpassingen te maken als leverancier zijnde, kun je in de bewerkingsdefinitie wijzigingen doorvoeren om stappen of velden beschikbaar te maken ter aanpassing. Binnen de bewerkingsdefinitie kun je uitsluitend instellen dat je een aanpassing kunt doen binnen een bepaalde stap. Wanneer de leverancier aan zet is, kun je een veld beschikbaar maken maar ook uitsluitend in die stap aanpassen. Meer informatie over de bewerkingsdefinitie kun je hier vinden.

Er is een nieuwe optie beschikbaar die je als leverancier zijnde de mogelijkheid geeft om aanpassingen te doen in alle statussen van de onboarding. Deze optie geeft je de mogelijkheid om bij een foutief ingevuld veld, deze aan te passen en op te slaan, om de gebruikers te helpen met het goed invullen.

De optie 'Leverancier mag altijd alles aanpassen' kun je vinden onder Start > Flexkracht-onboarding > Flexkracht-onboardingen > Instellingen:

Voor de inlener-onboarding is er een soortgelijke instelling, echter anders benoemd, namelijk 'Uitgebreide bewerkingsmogelijkheid inlener-onboardingen' te vinden onder Start > Inlener-onboarding > Instellingen:

Indien de optie is ingeschakeld, komt er bij een (lopende) onboarding, onder de button Overig een nieuwe optie beschikbaar:

Let op: alleen de leverancier krijgt deze optie! Het aanpassen van de onboarding kan in alle toestanden, behalve in de ondertekenings- en eindtoestand. Deze optie overrult alle instellingen in de bewerkingsdefinitie.

De aanpassing die is gedaan kan uitsluitend worden opgeslagen. Het is niet mogelijk om bij het aanpassen het proces te beïnvloeden en een onboarding door te zetten naar de volgende stap. Hierin wordt het oorspronkelijke proces gevolgd.

In de statusregels bij de onboarding wordt geregistreerd dat er een aanpassing is gedaan, niet wat er is aangepast