Rol inlenergebruiker instellen in de inlener-onboarding Rol inlenergebruiker instellen in de inlener-onboarding

Rol inlenergebruiker instellen in de inlener-onboarding

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij het inschrijven van een nieuwe inlener in e-UUR via de inlener-onboarding kun je zelf instellen welke rollen een nieuwe inlenergebruiker krijgt. Dit kun je instellen in het onboardingstype. Hieronder kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Rolsjablonen aanmaken

Voordat je een rol kunt instellen in het onboardingstype, moet je rolsjablonen aanmaken. Dit kun je doen onder Start > Gebruikersbeheer > Rolsjablonen

In het artikel Rolsjablonen kun je lezen hoe je rolsjablonen kunt instellen. Stel een rolsjabloon in voor de inlenergebruiker. Kies daarom bij Perspectief voor Inlener.

Rol instellen onboardingstype

Nadat er een rolsjabloon is ingesteld, kun je deze in het onboardingstype instellen. Ga naar Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes. Open een bestaand onboardingstype of maak een nieuwe aan.

Onder stap 4 Instellingen kun je een rolsjabloon selecteren.

Als je hier geen rolsjabloon selecteert, dan krijgt een inlenergebruiker alle rollen. Selecteer je hier wel een rolsjabloon, dan krijgt de inlenergebruiker alleen de rollen van het ingestelde rolsjabloon. Klik op Opslaan na het instellen van het onboardingstype.

Bij een onboarding van dit onboardingstype krijgt de inlenergebruiker de rollen die zijn ingesteld.