Onboarding corrigeren door leverancier na afsluiten Onboarding corrigeren door leverancier na afsluiten

Onboarding corrigeren door leverancier na afsluiten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een onboarding met de Status Afgesloten kun je als leverancier corrigeren als je dit hebt ingesteld. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de onboarding niet kan worden geëxporteerd, omdat er gegevens niet goed zijn ingevuld. De leverancier heeft hiervoor de Rol van Beheerder digitale inschrijvingen (leverancier) nodig. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt instellen en hoe het werkt.

Bewerkingsdefinitie instellen

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Onboardingstypes of Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes. Open het onboardingstype dat je wilt kunnen corrigeren en klik op Bewerken

Klik op 3 Bewerkingsdefintie. Hier kun je per stap (status) aangeven welke velden uit het formulier bewerkt kunnen worden. Onder Correctie (leverancier) kun je de velden toevoegen die na het afsluiten van een onboarding alleen door de leverancier kunnen worden aangepast. Klik daarvoor op Veld toevoegen of Stap toevoegen.

Voeg de gewenste velden toe en klik op Opslaan als het onboardingstype naar wens is ingesteld.

Onboarding corrigeren

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Flexkracht-onboardingen of Start > Inlener-onboarding > Inlener-onboardingen. Selecteer de onboarding die je wilt corrigeren.

Let op: je kunt alleen een onboarding corrigeren als de onboarding de Status Afgesloten heeft.

Klik op Corrigeren. Je kunt nu de velden wijzigen die in de Bewerkingsdefinitie van dat onboardingstype zijn ingesteld onder Correctie (leverancier).

Wijzig de gegevens en klik op Opslaan. De onboarding heeft nu de Status Corrigerend en de Exportstatus Initieel.

Open de onboarding en klik op Afsluiten

De onboarding krijgt nu weer de Status Afgesloten en de Exportstatus Klaar voor export.

In de onboarding kun je onderaan op het Tabblad Status zien dat de onboarding is gecorrigeerd na afsluiten.

Exportstatus na corrigeren

Bij het uitvoeren van de actie Corrigeren wordt de Exportstatus aangepast naar Initieel als:

• De exportstatus volgens de instellingen wordt gezet bij afsluiten. Dit is de instelling in het onboardingstype bij Export moment (onder 1 Algemeen). Hier moet zijn ingevuld Bij afsluiten. Is dat het geval, dan wordt de Exportstatus gewijzigd naar Initieel

• Bovenstaande gebeurt alleen als de huidige exportstatus niet Geëxporteerd is. Dus staat de Exportstatus op Initieel, Klaar voor export, Niet geëxporteerd of Exporteren mislukt dan wijzigt de exportstatus bij het corrigeren naar Initieel

Op deze manier wordt voorkomen dat onboardingen per ongeluk dubbel worden geëxporteerd.

Handmatig exporteren

Wil je toch een onboarding nog een keer exporteren (de onboarding heeft als Exportstatus Geëxporteerd), dan kun je de onboarding handmatig op Exportstatus Klaar voor export zetten. Open de onboarding en klik op Overig > Klaarzetten voor export

Hierna kun je de onboarding nogmaals exporteren.

Gevolg opnieuw afsluiten

Bij het uitvoeren van de actie Afsluiten vanuit de correctie status gebeurt het volgende.

• De informatie van de onboarding wordt gekopieerd naar de gekoppelde flexkracht.
  • Kopiëren naar dossier wordt uitgevoerd.
  • De Exportstatus wordt aangepast naar klaar voor export als de instellingen aangeven dat het klaarzetten voor export wordt uitgevoerd bij afsluiten en de huidige exportstatus Initieel is.

Bij geen van de acties wordt er een bericht verstuurd.

Flexkrachtgegevens

De gegevens van de flexkracht worden aangepast in de Status Corrigerend. Bij het opslaan van de onboarding zijn de gegevens dan aangepast in de onboarding. De gegevens van de flexkracht zijn nog niet aangepast.

Voorbeeld

De naam van de flexkracht is in de onboarding aangepast.

Ga je naar Start > Flexkrachten dan zie je dat de naam van de flexkracht nog niet is aangepast.

De gegevens bij de flexkracht worden pas aangepast nadat de onboarding weer is afgesloten. Ga naar de onboarding en klik op Afsluiten. De gegevens bij de flexkracht zijn nu aangepast.

Dossier

Het kopiëren van gegevens naar het dossier, gebeurt ook pas na het weer afsluiten van de onboarding. Wijzig je een bijlage tijdens de correctie, dan wordt deze na het opnieuw afsluiten van de onboarding ook gewijzigd in het dossier.

Exportstatus na afsluiten

Na het afsluiten van een onboarding krijgt de onboarding weer de Exportstatus Klaar voor export.