Inlener-onboarding op basis van KvK Inlener-onboarding op basis van KvK

Inlener-onboarding op basis van KvK

Marel Maathuis Marel Maathuis

In de inlener-onboarding kun je instellen dat automatisch de gegevens van een inlener uit de Kamer van Koophandel worden opgehaald. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt instellen. Op deze manier hoeven er minder gegevens zelf ingevuld te worden.

Instellen API key

Om gebruik te maken van deze functionaliteit is een abonnement van de KvK nodig, zodat je een API key krijgt. De API key van Kvk.nl moet ingesteld worden in e-UUR. De leveranciergebruiker, met de rol van applicatiebeheerder, kan zelf de API key instellen binnen e-UUR.

Ga naar Start > Inlener-onboarding > Instellingen. Onder Kvk: KvK.nl API key kun je de API key invullen. Klik daarna op Opslaan.

Inrichting inlener-onboardingstype

Het ophalen van de gegevens bij Kvk.nl zal toegevoegd moeten worden aan het onboardingstype. Bij de Instellingen in stap 4 van het onboardingstype kan er gekozen worden om automatische invoer te activeren.

Ga naar Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes en open het onboardingstype waarbij je wilt dat de KvKgegevens automatisch worden ingevuld. Klik op Bewerken en daarna op 4 Instellingen.

Kies onder Automatische invoer bij Automatische invoer van gegevens voor Ja. Daarna kun je onder Automatische invoerconfiguraties klikken op Regel toevoegen

Kies nu onder Type voor KvK gegevens via kvk.nl en klik daarna op Opslaan.

Let op: alleen als er een KvK API key is ingesteld, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Type KvK gegevens via kvk.nl.

Na het selecteren van het type, worden de gegevens zichtbaar die e-UUR kan ontvangen vanuit de KVK API. Al deze gegevens kunnen gekoppeld worden aan een veld uit de inlener-onboarding.

Het is noodzakelijk om het veld voor het KvK nummer te koppelen. Hiermee zal de inlener-onboarding een verzoek doen bij de KvK API voor het ophalen van de gegevens van de KvK.

De volgende gegevens kunnen worden ingesteld: Kvk nummer, Bedrijfsnaam, SBI Code, SBI Code Omschrijving, Postcode, Straat, Huisnummer, Huisnummer Toev., Plaats, Land en Bedrijfsvorm. Koppel de gewenste gegevens aan de velden uit het formulier van het onboardingstype. Vul het onboardingstype verder in en klik op Opslaan

Inlener-onboarding

Als het inlener-onboardingstype is ingericht met de automatische invoer van kvk.nl, kan de functionaliteit gebruikt worden.

Bij het doorlopen van de onboarding, zit een controle op het veld dat is ingericht voor het KvK-nummer. Als deze wordt ingevuld, zal e-UUR de gegevens gaan opvragen bij de KvK API, voor het ingevoerde KvK nummer.

De gegevens die e-UUR terugkrijgt, worden dan automatisch ingevuld in de velden van de inlener-onboarding, die zijn gekoppeld volgens het inlener-onboardingstype.

Meldingen log

Als het KvK nummer wordt ingevoerd, maar er worden geen velden ingevuld, dan kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Er zijn geen velden ingericht in het onboardingstype.
  • De API heeft geen resultaten voor het opgegeven KvK nummer.

Bij elke aanroep naar de KVK API wordt daarvan een melding gemaakt in de log. Ga naar Start > Applicatiebeheer > log. Je ziet de volgende meldingen:

• Kvk.nl geeft geen resultaten voor KvK nummer: [nummer].
  • Kvk.nl geeft resultaten voor KvK nummer: [nummer].

Sinds 22 april werkt de oude API wijziging niet meer via de KvK. Deze werkwijze werkt alleen met een API key van de KvK!