Onboarding: MSF exportdefinitie Onboarding: MSF exportdefinitie

Onboarding: MSF exportdefinitie

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij de onboarding in e-UUR heb je de mogelijkheid om gegevens van de inschrijving naar MSF te exporteren. Hieronder lees je hoe je dit kunt instellen.

Let op: onderstaande informatie heeft uitsluitend betrekking op MSF, per backoffice is dit verschillend!

Registrationset instellen

MSF kan verschillende registratiesets hebben. Voordat je een onboarding kunt exporteren naar MSF, moet je daarom de registratieset instellen. Hiervoor heb je de Mysolution bedrijfsnaam nodig. Deze vind je via Start > Bedrijfsgegevens onderaan op het tabblad Leverancierseenheid

Open de leverancierseenheid. Onder Algemeen vind je bij Mysolution bedrijfsnaam de naam die je bij de registratieset kunt invullen. Dit is de administratie in MSF.

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Mysolution registratieset en klik op Nieuw. Je kunt nu een nieuwe registration set toevoegen aan de hand van de Mysolution bedrijfsnaam. Selecteer onder Mysolution bedrijfsnaam de bedrijfsnaam zoals die is ingesteld bij de leverancierseenheid.

Bij Extern nummer vul je de naam in waaronder de set bekend is in MSF. Klik daarna op Opslaan. Je kunt op deze manier een registratieset per administratie instellen.

Ga hierna naar Overig > Synchroniseer wijzigingen met Mysolution.

Je krijgt een Info bevestiging met een samenvatting van de synchronisatie. Hierop kun je zien hoeveel registratieset velden succesvol zijn gesynchroniseerd of mislukt. Klik daarna op OK.

Open de registratieset door deze aan te klikken. Onderaan op het tabblad Registratieset veld vind je de gesynchroniseerde velden uit MSF terug.

Naam wijzigen

Klik op een veld om deze te openen. De Naam zie je terug in het onboardingstype. Je kunt nu de Naam wijzigen en eventueel een Opmerking toevoegen. De opmerking is alleen hier zichtbaar. De Naam kun je wijzigen, zodat in het onboardingstype duidelijker is om welk veld het gaat. Klik daarna op Opslaan.

Registratie set type instellen

Sommige velden hebben een Set type. Dit kan bijvoorbeeld SalaryDateCode of PaymentInfoCode zijn. Dit zijn subtypes. Dat betekent dat er meerdere velden zijn met dat Set type. Voor deze velden moet een extra code worden ingesteld.

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Mysolution registratieset settype om deze extra code toevoegen. Open een settype en klik op Bewerken. Vul de code uit MSF in. Dit kan bijvoorbeeld zijn LHK bij SalaryDateCode en RES_BAN_IBAN bij PaymentInfoCode. Klik op Opslaan. De code is nu goed ingesteld en het Set type is hierdoor volledig.

De velden zijn nu ingesteld, zodat je deze kunt gebruiken in het onboardingstype. Is er geen extra code ingesteld, dan kun je straks bij het onboardingstype het onboardingstype niet opslaan. Je krijgt dan de melding dat de code mist.

Onboardingstype

Onder Start > Flexkracht-onboarding > Onboardingstypes kun je bij Stap 1: Algemeen het exportmoment instellen.

Vervolgens kun je bij Stap 6: Exportdefinitie het exporteren van de inschrijving instellen. Selecteer onder Algemeen bij Type Backoffice en bij Backoffice MSF. Je kunt daarna onder Mysolution registratieset de set selecteren.

Na het selecteren van de registratieset krijg je een overzicht van de te exporteren velden. Dit zijn de velden van de registratieset. Onder Bakofficeveld zie je de naam zoals is ingesteld bij de registratieset. Deze velden moet je koppelen aan de gegevens uit de onboarding.

Uitsluitend wanneer alle verplichte velden zijn ingericht kun je de onboarding opslaan. Bij de registratieset kun je zien of een veld verplicht is (Start > Flexkracht-onboarding > Mysolution registratieset). Op het tabblad Registratieset Veld moet onder Mysolution interface opties dan Verplicht zijn ingesteld. Deze waarde wordt opgehaald uit MSF en kun je alleen daar wijzigen.

Koppel alle velden in het onboardingsype en klik op Opslaan

Onboardingstype actieveren bij inlener

Nadat het onboardingstype is ingesteld, kun je deze activeren bij een inlener. Ga naar Start > Inleners en open de inlener. Klik op Bewerken en zet een vinkje bij het Onboardingstype. Klik daarna op Opslaan.

Alleen bij een inlener die onder dezelfde leverancierseenheid als de registratieset valt, kun je het onboardingstype activeren. Is de leverancierseenheid verschillend, dan kun je de inlener niet opslaan met dat onboardingstype.

Let op: per 31 mei 2024 is het geslacht geen verplicht veld meer in Mid-Office. Het is om die reden ook niet meer verplicht in de exportdefinities. Hierbij kan het nog altijd een vereiste zijn van de backoffice om een flexkracht te kunnen aanmaken.