Release notes e-UUR 2.020.1 Release notes e-UUR 2.020.1

Release notes e-UUR 2.020.1

Marel Maathuis Marel Maathuis

Hieronder vind je de release notes van vrijdag 10 januari 2020. Hierin staan de nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en bugfixes van deze release. Daarnaast is er een nieuwe indeling van het startmenu in e-UUR. Hieronder vind je meer uitleg over die nieuwe indeling.

Een overzicht van de nieuwe artikelen in de kennisbank kun je lezen in het artikel Nieuw in de kennisbank 2.020.1.

Nieuwe indeling startmenu

Vanaf deze release is de indeling van het startmenu voor de leverancier (deels) aangepast. Het menu wordt aangepast in verband met het verplaatsen van verschillende instellingen die nu allemaal terug te vinden zijn onder Start > Applicatiebeheer en Start > Applicatiebeheer > Instellingen

Het huidige overzicht met instellingen is erg groot en onduidelijk ingedeeld. De komende periode worden de verschillende instellingen verplaatst, zodat deze duidelijker in e-UUR zijn terug te vinden.

Hieronder zie je een voorbeeld van het gewijzigde menu.

Met deze release zijn de volgende instellingen van Start > Applicatiebeheer verplaatst naar Start > [naam module]

• Xplican: CAO profielen, CAO bouwblokken en het CAO ontrafelingslog.
  • Dossier: Dossieritemtypes, Documentsoorten en Documentsjablonen.
  • Privacy: het Privacy statement, de Privacyprofielen en de Update-instellingen privacyitems.

Daarnaast zijn van de volgende modules de instellingen onder Start > Applicatiebeheer > Instellingen verplaatst naar Start > [naam module] > Instellingen. Urenbriefjes, Margefacturatie, Dossier, Flexkracht-onboarding, Inlener-onboarding, Werving en selectie, Xplican en Privacy.

Hieronder vind je nog een uitgebreide uitleg over de wijzigingen per module.

Urenbriefjes

De instellingen die eerder vielen onder Start > Applicatiebeheer > Instellingen  onder Instellingen – Urenregistratie vind je nu onder Start > Urenbriefjes > Instellingen.

Margefacturatie

De benaming voor margefacturen is gewijzigd in margefacturatie. De applicatiebeheer > instellingen voor margefacturatie vind je onder Start > Margefacturatie > Instellingen.

Dossier

Dossieritemtypes, Documentsoorten en Documentsjablonen kun je nu terugvinden onder Start > Dossier. De applicatiebeheer > instellingen voor dossiers vind je onder Start > Dossier > Instellingen.

Flexkracht-onboarding en Inlener-onboarding

De applicatiebeheer > instellingen voor de flexkracht-onboarding vind je onder Start > Flexkracht-onboarding > Instellingen. De applicatiebeheer > instellingen voor de inlener-onboarding vind je onder Start > Inlener-onboarding > Instellingen.

Werving en selectie

De applicatiebeheer > instellingen voor de werving en selectie vind je onder Start > Werving en selectie > Instellingen.

Xplican

CAO profielen, CAO bouwblokken en het CAO ontrafelingslog kun je nu terugvinden onder Start > Xplican onder de namen Interpretatieprofielen, Bouwblokken en Interpretatielog. De applicatiebeheer > instellingen voor CAO’s vind je nu onder Start > Xplican > Instellingen.

Privacy

Het Privacy statement, de Privacyprofielen en de Update-instellingen privacyitems kun je nu terugvinden onder Start > Privacy onder de namen Privacy Statement, Privacy profielen en Log

Nieuwe functionaliteiten

• Een document kan nu ook door drie gebruikers worden ondertekend. De mogelijkheden zijn:

- flexkracht, bemiddelaar en leverancier
- inlener, bemiddelaar en leverancier

Verbeteringen

• De webservice voor het importeren van urenbriefjes leest nu ook de projectnaam uit.
  • Voor gebruikers die last hebben van problemen met cookies het bij digitaal ondertekenen, hebben we een alternatief geïmplementeerd.
  • Er is een nieuwe status "Onboarding gestart" toegevoegd aan het overzicht van de sollicitaties. Je kunt dan filteren op sollicitaties waarvoor een onboardingsproces is gestart.
  • Vanaf het externe vacaturebord is het nu mogelijk gemaakt om direct in te loggen in e-UUR.
  • Het registreren van een nieuwe kandidaat vanuit het overzicht van kandidaten is uitgebreid met de mogelijkheid om het CV automatisch toe te voegen en de kandidaatseigenschappen in te vullen.
  • Via het vacaturebord kunnen kandidaten zichzelf registreren, zonder direct te solliciteren.
  • Het standaard CV van een kandidaat is toegevoegd aan de kandidaateigenschappen. Hiermee kan een kandidaat een standaard CV opslaan die bij een sollicitatie automatisch gebruikt wordt.
  • Als een kandidaat zich registreert of solliciteert, terwijl hij al bekend is in e-UUR, wordt er een validatie stap via e-mail toegepast. Dit voorkomt dat kandidaten dubbel geregistreerd worden en dat er zonder verificatie kandidaatgegevens worden gewijzigd.
  • In het kader van het optimaliseren van het gebruikersbeheer is een nieuwe functionaliteit toegevoegd waarmee inlenersrollen massaal toegekend of verwijderd kunnen worden.
  • Er is nieuwe optie toegevoegd aan de allocatie-configuratie instellingen waarmee een allocatie-configuratie automatisch toegepast kan worden op alle nieuwe inleners in e-UUR.
  • De allocatie-configuratie functionaliteit is uitgebreid met de mogelijkheden om een allocatie-configuratie te activeren of deactiveren voor alle inleners.
  • Met de Profit Flex koppeling is het nu mogelijk om standaard dossieritemtypen van een flexkracht of inlener vanuit Profit naar e-UUR door te zetten. Deze worden dan geplaatst in het desbetreffende dossier.
  • Met de Profit Flex koppeling kunnen de uren nu ook geboekt worden, zonder dat dit een declaratie wordt in Profit Flex.
  • Ook bij documenten die ondertekend moeten worden, wordt nu de ingestelde e-mailtemplate gebruikt wanneer een specifiek template is gekozen voor dit is dossieritemtype (bijvoorbeeld document_new_3_sign voor documenten die ondertekent moeten worden en die template document_new_3 gebruiken).

Bugfixes

• EUUR2-11057 Waardes van Ja/Nee velden worden niet altijd goed geïmporteerd bij een import van flexkracht-onboardingen. Dit is opgelost.
  • EUUR2-10959 Het kopiëren van een onboardingstype gaf problemen als de nieuwe documentgeneratie werd gebruikt. Dit is aangepast.
  • EUUR2-10951 Het was niet mogelijk om een onboardingstype te kiezen bij meer dan 25 types op hetzelfde proces. Dit is aangepast.
  • EUUR2-10937 Op sommige plaatsen, bijvoorbeeld bij een berichtsjabloon, was een bijlage onterecht verplicht. Dat is aangepast.
  • EUUR2-10930 Bij documentgeneratiesjablonen van de flexkracht-onboarding konden niet de goede onboardingstypes gekozen worden om een helpdocument te genereren. Dat is aangepast.
  • EUUR2-10851 Dossieritemtype instellingen verdwenen in onboardingstypes na het aanmaken van een nieuw onboardingstype. Dit is hersteld.

Kleine bugs die ook zijn opgelost:

EUUR2-11128

EUUR2-10963

EUUR2-10732

EUUR2-11058

EUUR2-10914

EUUR2-10386

EUUR2-11031

EUUR2-10839

EUUR2-11004

EUUR2-10811

EUUR2-10977

EUUR2-10808